Cytat:
Napisany przez ufty
palarka -master
cd-rom -slave
|
Dzięki

Choć Ty również pisałeś, że nie udało Ci się nagrać tej dwustronnej Esperanzy. Nie wiem od czego to zależy, bo znajomy twierdzi, że on na NEC'u nie miał najmniejszych problemów, a sam zrobiłem próbę u brata na Toshibie i również wszystko poszło OK. Mój BenQ nagrał je w taki sposób, że na każdej były błędy uniemożliwiające skopiowanie pełnej zawartości z powrotem na dysk, a jedną to w ogóle nie potrafił nawet rozpoznać. Po włożeniu do odtwarzacza stacjonarnego także nie była rozpoznawana. Stąd w jednym z moich postów wyciągnąłem wniosek, że BenQ nie nagrywa, a właściwie bardzo źle nagrywa na DVD-R, bo nie tylko na tej Esperanzie zdarzyło mi się, że po nagraniu nie dało się odczytać części zawartości. Fakt, że były to tanie płyty, ale na Lite-Onie, którego pożyczyłem od kolegi nie miałem takich problemów, tzn. zarówno -R jak i +R nagrywały się prawidłowo. Nie testowałem jakości nagrania tych płyt, ale z każdej dało się później skopiować dane z powrotem na dysk i nie miałem sytuacji, że zaraz po nagraniu płyta nadawała się do kosza.
Pozdrawiam
chairon