Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.11.2005, 12:05   #1
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Conti
Wyjaśnij o jakie inicjatywy Ci chodzi.
Jeśli już pytasz czyli uważasz że to stwierdzenie jest skierowane międzyinnymi do Ciebie to np. chodzi o taką :

http://forum.cdrinfo.pl/announcement...ouncementid=29

tylko się nie pchać, bo nie starczy modeli nagrywarek do testowania.

Jaką Ty się inicjatywą wykazałeś na tym forum jeśli mogę zapytać ?
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.11.2005, 13:01   #2
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag
Jaką Ty się inicjatywą wykazałeś na tym forum jeśli mogę zapytać ?
Hmmm. Niewielką, czasami coś komuś podpowiem, jak napotkam problem to nim pisze, jeśli znajdę / znajdzie się wspólnie rozwiązanie to też o tym pisze.
Po prostu nie bardzo wiem o jaką inicjatywę Tobie chodzi.

Test nagrywarki - wybacz napisałem już pare postów wyżej dlaczego ja się do tego nie nadaje. Zresztą jak na razie to wszyscy się pchają do robienia takiego testu.
Widzisz zdażyło mi się parę razy wyciągnąć jakiś problem Benqa - zostałem poinformowany, że 1. się nie znam, 2. się czepiam, 3. mam nagrywać na dobrych płytach, 4. Mam wymienić paczkę świeżo kupionych płyt RW verbatim.
Co ciekawe, w tematach o Liteonie padały hasła "niedociągnięcie sprzętu / słaba strona sprzętu / niewielka liczba płyt dobrze obsługiwanych" i było ok. W temacie o Benq jest to wina użytkownika, kupuje złe płyty, ma zły kontroler, komp ma za wolny transfer itp.

Benq jest dobrym sprzętem, ale coraz bardziej jestem przekonany, że nie do końca przyjazny szczególnie dla początkującego. Dla mnie to nie problem, dla Ciebie pewnie też nie, ale czyta ten temat duużo ludzi i nie wszyscy są mniej lub bardziej zaawansowanymi użytkownikami.

P.S.
Wracając do recenzji - nie ma problemu, mogę wejśc do grupy piszącej recenzje. Pawelblu napisał o kilku osobach piszących. Melag - masz ochotę (oczywiście na pisanie recenzji )??

Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2005 o godz. 13:08
Conti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 14:18   #3
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Conti
Hmmm. Niewielką, czasami coś komuś podpowiem, jak napotkam problem to nim pisze, jeśli znajdę / znajdzie się wspólnie rozwiązanie to też o tym pisze.
O.K udzielasz się na forum i to się chwali

Cytat:
Napisany przez Conti
Benq jest dobrym sprzętem, ale coraz bardziej jestem przekonany, że nie do końca przyjazny szczególnie dla początkującego.
To może być prawdziwa teza, bo dla nowego usera zagadnienie typu Solidburn, Overspeed, Qsuite itp. mogą być "czarną magią".

I dlatego....

Cytat:
Napisany przez Conti
Wracając do recenzji - nie ma problemu, mogę wejśc do grupy piszącej recenzje. Pawelblu napisał o kilku osobach piszących. Melag - masz ochotę (oczywiście na pisanie recenzji )??
Chętnie się przyłączę, ustalmy plan testu i do dzieła

@Pawelblu - czy taki test (BenQ 1640) już ktoś pisze ?
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 14:38   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag
@Pawelblu - czy taki test (BenQ 1640) już ktoś pisze ?
Nie.

I jeszcze jedna sprawa.
W ogloszeniu jest pkt o tym zeby nie umieszczac wykresow. Generalnie nie chodzi o to ze mam cos przeciwko wykresom, ale jest to w pewnym sensie kolo ratunkowe. Jezeli ktos chce robic recenzje z wykresami, to MUSZA byc tam plyty z gatunku 'przeglad rynku' Tzn: szybkie (nagrywane szybko), wolne, markowe, niemarkowe, rozne rodzaje (+, - RW, dobrze byloby zobaczyc DLa, rowniez CD, CDRW, moze mini). Nie ma obowiazku nagrywaniem plikiem testowym Nero, choc nie mam nic przeciwko - wiadomo w przypadku DLa to sa duze pieniadze wyrzucone w bloto, jezeli upychamy na nich jakies pliki testowe, ale jak ktos chce - prosze bardzo.
Druga wazna sprawa - procedura testowa musi byc identyczna. Ten sam program/wersja (oczywiscie naped), te same parametry testu i dobrze by bylo, zeby testy roznych osob byly odzielone (tzn najpierw wszystkie jednej osoby, potem drugiej itd, zeby sie nie przeplataly - bo jak komus wychodza same zle to mozna wtedy to inaczej interpretowac, niz zle przeplatane z dobrymi). Krotko mowiac - jezeli wykresy, to prosze sie bardzo pilnowac organizacyjnie. Plyty nagrywamy DO KONCA - tolerancja nie wiecej niz -100MB.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 05.11.2005 o godz. 14:51
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: