![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/announcement...ouncementid=29 tylko się nie pchać, bo nie starczy modeli nagrywarek do testowania. ![]() Jaką Ty się inicjatywą wykazałeś na tym forum jeśli mogę zapytać ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Cytat:
Po prostu nie bardzo wiem o jaką inicjatywę Tobie chodzi. Test nagrywarki - wybacz napisałem już pare postów wyżej dlaczego ja się do tego nie nadaje. Zresztą jak na razie to wszyscy się pchają do robienia takiego testu. Widzisz zdażyło mi się parę razy wyciągnąć jakiś problem Benqa - zostałem poinformowany, że 1. się nie znam, 2. się czepiam, 3. mam nagrywać na dobrych płytach, 4. Mam wymienić paczkę świeżo kupionych płyt RW verbatim. Co ciekawe, w tematach o Liteonie padały hasła "niedociągnięcie sprzętu / słaba strona sprzętu / niewielka liczba płyt dobrze obsługiwanych" i było ok. W temacie o Benq jest to wina użytkownika, kupuje złe płyty, ma zły kontroler, komp ma za wolny transfer itp. Benq jest dobrym sprzętem, ale coraz bardziej jestem przekonany, że nie do końca przyjazny szczególnie dla początkującego. Dla mnie to nie problem, dla Ciebie pewnie też nie, ale czyta ten temat duużo ludzi i nie wszyscy są mniej lub bardziej zaawansowanymi użytkownikami. P.S. Wracając do recenzji - nie ma problemu, mogę wejśc do grupy piszącej recenzje. Pawelblu napisał o kilku osobach piszących. Melag - masz ochotę (oczywiście na pisanie recenzji ![]()
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2005 o godz. 13:08 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
I dlatego.... Cytat:
![]() @Pawelblu - czy taki test (BenQ 1640) już ktoś pisze ? |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
I jeszcze jedna sprawa. W ogloszeniu jest pkt o tym zeby nie umieszczac wykresow. Generalnie nie chodzi o to ze mam cos przeciwko wykresom, ale jest to w pewnym sensie kolo ratunkowe. Jezeli ktos chce robic recenzje z wykresami, to MUSZA byc tam plyty z gatunku 'przeglad rynku' Tzn: szybkie (nagrywane szybko), wolne, markowe, niemarkowe, rozne rodzaje (+, - RW, dobrze byloby zobaczyc DLa, rowniez CD, CDRW, moze mini). Nie ma obowiazku nagrywaniem plikiem testowym Nero, choc nie mam nic przeciwko - wiadomo w przypadku DLa to sa duze pieniadze wyrzucone w bloto, jezeli upychamy na nich jakies pliki testowe, ale jak ktos chce - prosze bardzo. Druga wazna sprawa - procedura testowa musi byc identyczna. Ten sam program/wersja (oczywiscie naped), te same parametry testu i dobrze by bylo, zeby testy roznych osob byly odzielone (tzn najpierw wszystkie jednej osoby, potem drugiej itd, zeby sie nie przeplataly - bo jak komus wychodza same zle to mozna wtedy to inaczej interpretowac, niz zle przeplatane z dobrymi). Krotko mowiac - jezeli wykresy, to prosze sie bardzo pilnowac organizacyjnie. Plyty nagrywamy DO KONCA - tolerancja nie wiecej niz -100MB. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 05.11.2005 o godz. 14:51 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] BENQ DVD DD EW164B 2006r. | seku | Napędy optyczne DVD | 16 | 23.05.2019 02:51 |
BenQ DW 1640 Refurbished \wymiana OPU Philipsa | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 2 | 28.01.2018 22:02 |
BenQ DW 1640 nie nagrywa plyt - popsuty czy nie ??? | twinxx | Napędy optyczne DVD | 16 | 26.03.2006 01:12 |
Przeróbka BenQ 1640 na EW164B | Zetoxa | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 22.01.2006 17:55 |
BENQ DW 1640 (SławekJ pomóż mi !!!) | dragan19 | Napędy optyczne DVD | 14 | 01.08.2005 19:44 |