Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.11.2005, 16:11   #1
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to test "otwarty". Melag, Czechoj, no i mam nadzieje Slawekj. Ktoś jeszcze ??

Proponowałbym założyć temat (może w "śmietniku") mający na celu pisanie na bierząco i koordynacje postępów prac. Tylko czy jest jakaś możliwość ograniczenia dostępu do takiego tematu - nie chodzi o przeglądanie tylko o wpisywanie ?? Posty nie związane z "pracą" utrudniałyby życie.

Na początek zajme się krótkim opisem qsuite v2.1
Zebrałem już posty Slawka i swoje na temat qscanu (przynajmniej część).
Potem zrobie testy płyt RW: Verbatim DVD-RW 4x, Verbatim DVD+RW 4x, Sony DVD+RW v1.2 4x, Verbatim / Dysan / Traxdata CD-RW 700MB HS 10x (plikiem testowym cdspeed, prędkość max.). Kwestia jeszcze biosu, kandydatów jest trzech: BSJB, BSLB, BSMB. Troszke dużo.

A co do zamieszczonych wcześniej wyników - chodzi głównie o to, że każdy z nas wrzucił wcześniej pare / parenaście kompletnych testów (qscan+cdspeed) różnych płyt - nie ma za bardzo sensu powtarzać od nowa wszystkiego.
No i nie ma sensu zamieszczać więcej niż 2 testy takiego samego nośnika np. spośród testów MCC002 wybrać najlepszy ale i najgorszy.

Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2005 o godz. 16:32
Conti jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.11.2005, 16:39   #2
Raus
Wymiatacz

Data rejestracji: 15.12.2003
Raus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No ja również moge pomóc. Ktoś kiedys mówił że są testy tylko Verbów TDK i innych dobrych płytek, mam na stanie 4 platinety-R na jakimś UME01 i 2 paltinety+R na AML za jakieś 0.80zł czyli płytki tanie i nędzne moge zrobic ich testy. Poza tym ma DVD-RW x4 Verbatima i DVD+RW x4 Verbaima, 2 CD TDK, i CD-RW Omega (straszny shit) nigdy jeszcze nie wypalaną. Oczywiście znajda się też jakieś Verby-R i +R (niestety jakaś trafna seria bo każdy ma na początku duży uskok błędów TE na qscanie, ale można zobaczyć jak BenQ sobie z tym poradzi). Oczywiście moge kupić inne nośniki potrzebne do testów jeżeli tylko będą dostepne w moim mieście

EDIT: Ja bym pproponował testy na biosie BSLB narezie jest on sprawdzony, z BSMB niektórzy mają problemy

Kocham wszystkie!!!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 215L + Lite-On LH-20A1H + Optiarc AD-7261S + Lite-On iHAP122 + LG H20L(zaginiona w piwnicy )
Raus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: