![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.11.2005
![]() |
Benq 1640 - Fatalne Transfery :/
Witam ! Około dwa tygodnie temu stałem sie włascicelem tejze nagrywarki. Wsio bylo oki, plyty nagrywa w porzadku, ale problem pojawia sie przy kopiowaniu plikow z plyty dvd/cd na dysk twardy. Otóz przy takiej probie naped ledwo osiaga tranfer siegajacy 2000 kb/s ! Co jest wartoscia moim zdaniem zdecydowanie za niska ! Pamietam ze moja stara nagrywka LiteOn'a CD-RW miala okolo 5000 kb/s. Przeciez nie po to kupilem DVD-RW zeby miec tak niskie transfery Jeden z serwisantow powiedzial mi sie takie transfery to norma w przypadku Benq. Bylem zaskoczony. W dodatku dodał ze testy pojawiajace sie w polskiej prasie i w i-necie sa lekko mowiac nierzetelne... Nie mam jak potwierdzic tych informacji gdyz to moj pierwszy naped firmy Benq,nikt z moich znajomych nie posiada tego napedu. Wiec pytam sie Was drodzy forumowicze jak u was z transferem plikow z plyty na hdd ? Jezeli u Was jest wsio oki, to gdzie lezy problem u mnie ? Zeby nie zmuszac Was do uprawiania magii podaje nieco info. o kompie:
1.wsio jak w podpisie, poza jednym, nie mam juz LiteOn'a 2. benq jest zapiety na pomocniczym kanale ide, ustawiony na master, tasma ide sprawdzona, sterowniki ide najnowsze nvidia, probowalem tez systemowych win2k ale bez zmian. 3. barracuda jest zapieta na kanale podstawowym ide, jako master. 4. system win2k pro + sp4, system czysty zero virów etc. 5. chyba to wszystko... 6. oczywiscie ultra dma jest wlaczony, wszystko sprawdzilem. Prosze o jakies rady ! Bo nie wiem co mam z tym zrobic... Ps. Zakładam ten temat poniewaz glowny topic o tejze nagrywarce jest lekko mowiac przerosniety, i pytania gina w gaszczu zdjec i kolejnych postow do bolu schematycznych... ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:47 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za blyskawiczna odpowiedz slawekj !
![]() ![]() ![]()
#4 |
Guru
![]() ![]() |
Test który zrobiłem to przekopiowanie płytki DVD z danymi na DVD-Decrypterze.
Proponuję zrobić taki test. ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Zassalem ten program z sieci i oto wyniki:
I 21:51:10 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:06:29 I 21:51:10 Average Read Rate: 11*796 KB/s (8.5x) - Maximum Read Rate: 17*238 KB/s (12.4x) Jestem w szoku ! Wyglada na to ze z nagrywarka wsio ok ! Ale jak kopiowac wybrane pliki (nie tworzac iso etc) i miec tak dobry transfer ? Explorer, oraz Total Copy odpadaja bo tak jak pisalem wyniki sa fatalne... 2000 kb...
#6 |
Guru
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
ecuadoo - nie masz zainstalowanych sterownikow aspi adaptec 4.71 i dlatego explorer slabo kopiuje pliki z plyt dvd.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() A co do ASPI mam zainstalowane, ale jeszcze soe przy tym pobawie dam znac jutro ![]()
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Burst Copy dziala super ![]()
![]() |
|
|