Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.12.2005, 19:18   #1
Velemir
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.12.2005
Velemir w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak podzielić film

Udało mi się zgrać na kompa film z wypożyczalni dvd, jednak okazało się że zajmuje on 7 Gb. Udało mi się zgrać to na płytę ale żeby zmieściło się musiałem jakość filmu obniżyć do 65 % i wykasować wszystkie napisy i lektorów oprócz polskiego. Po obejrzeniu resulatów okazało się że jakość początku filmu jest fatalna i nie da się prawie obejrzeć, potem było coraz gorzej aż wkońcu zaczeło się zacijnać i nie dało się już wogóle przejść do dalszej części filmu. Postanowiłem zgrać ten film na dwie płyty i tu tkwi moje pytanie, jak to zrobić. Potrzebuje mieć ten film na płycie cd-r+ żebym mógł zmienić tam bitsetting bo mój stacjonarny nie odtwarza płyt tłoczonych. Proszę o szybką odpowiedż
Velemir jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.12.2005, 20:43   #2
radosio
vel Shah

Data rejestracji: 01.11.2005
radosio niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Velemir
Potrzebuje mieć ten film na płycie cd-r+ żebym mógł zmienić tam bitsetting bo mój stacjonarny nie odtwarza płyt tłoczonych. Proszę o szybką odpowiedż
Na cd-r chcesz go mieć??Moze na DVD?? Ja proponuje nagrać go programem 1Click DVD Copy. Te 7 giga upakuje Ci na płyte 4.7 GB bez straty na jakości. Przynajmniej ja nim kiedyś tak robiłem i nie zauważyłem różnicy. Drugi program to DVDFab Platinum też sobie z tym poradzi. A co do dzielenia na kilka płyt to chyba Easy DVD Shrink ma taka opcję.(napewno też zgrywa z DVD9 na DVD5)

Ostatnio zmieniany przez radosio : 11.12.2005 o godz. 20:52
radosio jest offline  
Stary 12.12.2005, 18:43   #3
Velemir
Nowy na forum

Mam na dysku film w postaci pliku .iso i chce go podzielić, a potem nagrać na dwie płyty cd+r (cd+r ponieważ tylko tam mogę zmienić bitsetting tak był mój stacjonarny odtwarzacz dvd uznał go za płytę tłoczną, innych nie odtwarza)
Tak chyba jest jaśniej co napisałem, no więc jaki program byłby najlepszy ??
Velemir jest offline  
Stary 12.12.2005, 18:47   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Velemir
Mam na dysku film w postaci pliku .iso i chce go podzielić, a potem nagrać na dwie płyty cd+r (cd+r ponieważ tylko tam mogę zmienić bitsetting tak był mój stacjonarny odtwarzacz dvd uznał go za płytę tłoczną, innych nie odtwarza)
Tak chyba jest jaśniej co napisałem, no więc jaki program byłby najlepszy ??
cd+r i bitsetting? coś kręcisz 8 )
Stary 12.12.2005, 18:50   #5
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie jaśniej Ale się domyślamy, że chcesz wypalić na DVD+R.

Podmontuj iso w DeamonTools i podziel DVDFab, albo DVDRemake.
Reetou jest offline  
Stary 12.12.2005, 19:00   #6
Velemir
Nowy na forum

Możesz mi zapodać jakiś poradnik jak to zrobić z tym Deamon Tools, a co do cdr+ to pomyliłem się chodziło mi o dvd+r sorry
Velemir jest offline  
Stary 12.12.2005, 22:28   #7
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zainstaluj DeamonTools - stworzy ci wirtualny napęd DVD w którym będziesz mógł zamontontować (wczytać) obraz ISO. Ot i wszystko...
Reetou jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: