![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2004
![]() |
![]()
sorki ale nie widze bardziej pasujacego mejsca na forum odnosnie problemow z nagrywarka.
mam benq 1655, uzywam plytek verbatim dvd+r, nero 7, aspi jest tylko od nero. jak nagrywalem wczesniej, co ktoras plytka sie psula, natomiast dzis chcialem wypalic pliki jako dvd-rom(udf) i kazda plytka nie przechodzi weryfikacji zapisu ("read errors"). sprawdzilem predkosci 16x, 12x, 8x. uaktualnilem bios do najnowszego BICB, zrestartowalem kompa i dalej mam read errors. i teraz mam zonka - plytki polezaly i sa do kitu, czy tez nagrywarka sie s*******ila? co teraz moge z tym fantem zrobic? ![]() ![]() jedna z plytek, ktore nagralem wlozylem do innego napedu - skopiowana zostala cala zawartosc plyty, tak jkaby plyta byla OK... czyzby w benq padlo odczytywanie tego, co sama nagrala? ogolnie: nagrywarka nagrywa plyty dvd+r, ale podczas weryfikacji krzyczy ze jest blad odczytu (read error). jedna z takich plytek wlozylem do innego kompa i skopiowalem zawartosc plyty na dysk, wszystko poszlo OK z tego wynika ze moj benq jeszcze nagrywa, ale juz nie odczytuje... czy to znaczy ze moge sie juz z ta nagrywara zegnac? czy tez jakos da sie zaradzic problemowi? Ostatnio zmieniany przez Reetou : 24.03.2007 o godz. 19:22 Powód: Przenosiny i łączenia postów... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|