![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2005
![]() |
Benq DW1625 Lightscribe opinie i komentarze...
Zauważyłem, że nie było jeszcze takiego tematu, a na ogólnych o nagrywarkach nie ma słowa o tym modelu... wiec postanowilem zalozyc nowy!
Kupilem te cudo w Komputronik.pl w wersji BOX i mam kilka pytań... Gdy wkładam płytke do napędu caly czas świeci się dioda...to zrozumiale ze swieci gdy cos przegrywam czy nagrywam...... ale ten Benq swieci nawet jak nic nie robie... gdy wyjmuje plytke calkiem z napedu dopiero wtedy gaśnie... nie rozumiem. Aha... i mam pytanie odnosnie silnika LS. Czy na swierzym Windowsie XP + SP2 po zainstalowaniu ASPI mam zainstalowac najnowsze LS z Nero.com prawda ![]() Ostatnio zmieniany przez Mlody_TM : 23.11.2005 o godz. 18:27 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Swiecąca ciągle dioda w tym modelu to rzecz normalna. Nie ma się czym martwić. Jeżeli chodzi o sterownik, to zawsze instalowałem ten z www.lightscribe.com i wszystko działało ok.
Jeżeli jeszcze nie widziałeś testu, to zapraszam do lektury: Test BenQ DW 1625 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2005
![]() |
Cytat:
Dziekuje bardzo za info.... ale mam pytanko odnosnie silnika... na stronie lightscribe w dziale support sa wlasnie odnosniki do Nero HP LaCie ale nie do Benq... czyli instalujesz z Nero.com ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W nagrywarkach BenQ świecąca dioda podczas bezczynności napędu oznacza płytę w napędzie.
![]() Tak jak @Bartez używam silnika z lightscribe.com, żadnych problemow nie mam ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Swietna nagrywarka BENQ 1625
Mam i jestem zadowolony z niej.
Wypala dobrze, chociaz testowalem tylko na Verbatimach CDR i DVDR. Lightscribe jest w porzadku, trzeba tylko odpowiednio dobrac kontrast w obrazkach i rodzaj czcionki wraz z odpowiednia wielkoscia gdy chce sie wypalac napisy. LS zadzialalo od pierwszego uruchomienia, wystarczylo wgrac tylko sterownik lightscribe i juz wypalalem. Technologia jest w porzadku i warto bylo kupic te nagrywarke. Moge ja polecic. Jest cicha, chociaz jak pokazuja testy nie najszybsza. Ale dla mnie komfort pracy jest wazniejszy od nagrania czegosc kilka sekund szybciej. |
![]() |
![]() |
|
|