Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.10.2005, 20:07   #1
bednar
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.10.2005
bednar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
wolałbym 4167b po 12 godzinach katowania wiem że jest w kilku rzeczach lepsza od 4163b np w korekcji np w szybkości ripowania audio i szybciej pali mi cdrki verb od tamtej
No tak, ale to kolejne 22 zł więcej (222zł OEM)
Poza tym aż tak na szybkościach mi nie zależy. Wolę trochę dłużej poczekać ale mieć wypalone cacy

Korekcja - no fakt. Podobno w 4163B nie najlepsza dla CD ale jakoś to przeżyję (mam jeszcze 2 inne napędy). No i dochodzi jeszcze sprawa "testowania" że tak powiem. Z 4163B ludzie obcują dłużej niż z 4167B i wydaje mi się, że już dokładnie wiadomo na co stać (w dobrym i złym znaczeniu tego słowa ) ten napęd. Ale nie wiadomo jeszcze czy nie będzie jakiś zgrzytów z 4167B (chociaż to mało możliwe)
bednar jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.10.2005, 20:12   #2
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bednar
No tak, ale to kolejne 22 zł więcej (222zł OEM)
Poza tym aż tak na szybkościach mi nie zależy. Wolę trochę dłużej poczekać ale mieć wypalone cacy

Korekcja - no fakt. Podobno w 4163B nie najlepsza dla CD ale jakoś to przeżyję (mam jeszcze 2 inne napędy). No i dochodzi jeszcze sprawa "testowania" że tak powiem. Z 4163B ludzie obcują dłużej niż z 4167B i wydaje mi się, że już dokładnie wiadomo na co stać (w dobrym i złym znaczeniu tego słowa ) ten napęd. Ale nie wiadomo jeszcze czy nie będzie jakiś zgrzytów z 4167B (chociaż to mało możliwe)
brałbym benqa najlepsza jakość zapisu za taką niską kasę
Stary 14.10.2005, 22:24   #3
patologia
Bywalec

Data rejestracji: 14.02.2005
patologia zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A czy mógłbyś podpowiedzieć czym się różnią te modele 4163B, 4163S, 4165B między sobą od strony praktycznej ??
patologia jest offline  
Stary 14.10.2005, 23:32   #4
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez patologia
A czy mógłbyś podpowiedzieć czym się różnią te modele 4163B, 4163S, 4165B między sobą od strony praktycznej ??
chipsetami na pewno, a jeżeli chodzi o resztę to funkcjonalność jakość wykonania i komfort pracy, wydaje się mi że 4163b jest lekko głośniejszy, mniej problemów ma z płytami ale np zauważyłem że nieakceptiujedobrze cdr płyt z prodisca owszem pli ale słabiej, 4167b jest cihy bydlak. stabilny jakość wykonania wyższa niż w 4163b szybszy w odczycie płyt dvd+r bo nowszy pewnie tak,, korekcja lepsza wydajniejsza niż w 4163b, wydaje mi się że dłuzej reaguje po wsadzeniu płyty niż 4163b po za tym znam te dwa, i wiem na 100 % że tte wszystkie różnią się też mechaniką będę wiedzieć jutro bo rozkręcę z ciekawości lgka
Stary 15.10.2005, 01:48   #5
ksol
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.11.2003
ksol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam w domu już jednego lgka (4163B), ale posiada go mój ojciec Raz tylko zdażyło się że nie chciał nagrać płyty DVD (to był jakiś szajs od kolegi ) Z tego co przeczytałem na stronie http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=14268
Wynika że BenQ ma lepszą korekcję błędów niż GSA-4167B. 1 LG w domu wystarczy, jak będe chciał nagrać DVD-RAM to go użyje. Głównym atutem BenQ jest lepsza obsługa CD. Kupie BenQ, dzięki za wasze zdanie.
ksol jest offline  
Stary 15.10.2005, 09:41   #6
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez ksol
Mam w domu już jednego lgka (4163B), ale posiada go mój ojciec Raz tylko zdażyło się że nie chciał nagrać płyty DVD (to był jakiś szajs od kolegi ) Z tego co przeczytałem na stronie http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=14268
Wynika że BenQ ma lepszą korekcję błędów niż GSA-4167B. 1 LG w domu wystarczy, jak będe chciał nagrać DVD-RAM to go użyje. Głównym atutem BenQ jest lepsza obsługa CD. Kupie BenQ, dzięki za wasze zdanie.
bzdura benq nie czyta 2 płyt które mam a lg czyta bez zająknięcia.... Mam też płyty gdzie benq mieli godzinę i wywala crc bład heh lg ma super korekcję ale nie do wszystkiego
Stary 15.10.2005, 14:57   #7
ksol
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.11.2003
ksol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
chipsetami na pewno, a jeżeli chodzi o resztę to funkcjonalność jakość wykonania i komfort pracy, wydaje się mi że 4163b jest lekko głośniejszy, mniej problemów ma z płytami ale np zauważyłem że nieakceptiujedobrze cdr płyt z prodisca owszem pli ale słabiej, 4167b jest cihy bydlak. stabilny jakość wykonania wyższa niż w 4163b szybszy w odczycie płyt dvd+r bo nowszy pewnie tak,, korekcja lepsza wydajniejsza niż w 4163b, wydaje mi się że dłuzej reaguje po wsadzeniu płyty niż 4163b po za tym znam te dwa, i wiem na 100 % że tte wszystkie różnią się też mechaniką będę wiedzieć jutro bo rozkręcę z ciekawości lgka
I co rozkręciłeś tego lgka ??
ksol jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: