Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 25.02.2006, 14:25   #9
lukk21
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.05.2004
lukk21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ryba120
Posiadam dwie nagrywarki -NEC3520A (ok 12miesięcy) i BENQ1640 (ok 1miesiąc).
Z NEC-a jestem bardzo zadowolony jednak potrzebny był mi drugi napęd.
Wcześniej posiadałem SONY DW-D18A, którą na gwarancji wymieniłem na nową i sprzedałem (bardzo kiepska jakość nagrywania DVD). Zdecydowałem się na BENQ1640 po dłuższym śledzeniu opinii na forum. Zaraz jak ją kupiłem, podpiąłem do kompa i wypaliłem kilka płytek. Wyniki testów w moim przypadku nie były tak imponujące jak u niektórych posiadaczy tego BENQ-a, ale nie były złe. Byłem trochę rozczarowany, bo spodziewałem się zdecydowanie lepszych wyników. Jednak jak po wypaleniu kilku filmów zacząłem je oglądać na stacjonarnym DVD to moje rozczarowanie sięgnęło zenitu. W trakcie oglądania film kilka razy się przycinał. Płyty nagrane na NEC-u nie przycinają się wcale. Dodam, że nagrywam głównie na Verbatim DVD+R x16, chociaż nagrałem na NEC-u kilka tanich płytek które też chodzą bez zająknięcia. Na dzień dzisiejszy BENQ służy mi jako napęd do zgrywania, a NEC zdecydowanie do nagrywania.

Dla zainteresowanych przykładowy test porównania jakości nagrania na obu nagrywarkach:
Verbatim DVD+R x16 Printable
a z jakiej paki w tym linku po pierwsze testujesz Nec'iem jedna płytke z prędkościa 5x a druga 8x?? przeciez wiadomo że ta 1 bedzie miala lepszy wynik..po drugie dlaczeo inne pliki?? jak juz to nagraj ten sam materiał na 2 plytki i wtedy porównanie..a po trzecie dlaczego płytke wypalona przez BenQ testujesz na necu?? potestuj płyte Benq w Benq..a może akurat Nec nie lubi płyt wypalonych przez Benq

a na koniec dlaczego płyta wypalana 4x?? akurat verby bardzo lubia byc wypalane 8x
lukk21 jest offline  

Twoje uprawnienia: