![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.01.2005
![]() |
Kopiowanie płyt DVD na LITE-ON 1653 HELP !!!
Witam, to moj pierwszy post (i moja pierwsza nagrywarka DVD) prosze o wyrozumiałośc, mam 1653s (cs02) używam programu nero 6603 próbowałem wczoraj skopiować dwie płytki DVD z koncertami , jako nośnikóe użyłem TDK DVD+R płyty wypaliłem z prędkością x4 , zapis zakończył się pomyślnie !
Ale po włożeniu do stacjonarnego dvd Pioneer 737 (2 lata temu top model), zaczęło kaleczyć , początek gra dobrze ale po zmianie na kolejny utwór zacina się. Wyjąłem płytę i poleciałem do kompa ładuję do liteona i to samo, zwiecha. Nagrałem dla sprawdzenia dwie płytki z danymi na maxymalnej prędkości i czyta bez problemu... Dodam że płyty żródłowe te z których przegrywałem koncerty to były już kopie(na płytkach AXE DVD-R) nie oryginały, chodza na stacjonarnym idealnie bez zwiech choć były nagrane z rok temu. Czy jest na to jakieś wytłumaczenie ? Czy te płyty się do tego nie nadają , a może to wina nero ? Bo nagywarka chyba nie będzie felerna , co ? tylko mnie nie ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Jesli masz nagrywarkę Lite-on'a sprawdż sobie te płyty programem KProbe - znajdziesz go w plikach na cdrinfo - słuzy do weryfikacji nagranej płyty - ilości bledów itp.Warto jednak nagrać coś na płycie minus - moze ten pionier "woli" minusy.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.01.2005
![]() |
Faktycznie woli tylko minusy
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |