![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Nie można przerobić LDW-401S na 411S
Moim skromnym zdaniem nie można przerobić 401 na 411. Poprawne wgranie Epromu i Biosu od 411 o niczym nie świadczy. Próbowałem na różne sposoby. Wgrywałem Eprom do 411, przerabiałem oryginalny Eprom(data : 27.07.2003), wgrywałem różne Biosy a rezultat jest ten sam:
Dysan DVD-R 1-4x - nagrany film czy dane widziane tylko w nagrywarce TDK DVD-RW - pod Nero zapis danych poprawny ale zwis przy Lead-Out Princo DVD-R 1-4x - ClonyDVD wywala w połowie błąd Być może na innych płytach da się coś nagrać ale tak myślę, że sprawna nagrywarka powinna nagrać na każdym nośniku. Wracam do 401 i czekam na 811...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
A ja wypalilem na DVD-RW Akoss i DVD Aiwa czyta bez zajakniecia.
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.09.2003
![]() |
Wypaliłem na tej nagrywarce już 26 płyt różnych producentów (TDK, VERBATIM, DYSAN, MEMOREX, SONY, MAXELL, AKOSS, MMORE, HEWLETT PACKARD...) i formatów (DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW). WSZYSTKIE są poprawnie odczytywane zarówno przez Litka, jak i mój player Pioneer DV-525. Nie udało mi się nagrać 3 płyt. Były to najtańsze, badziewne AKOSS 1X, EPROFORMANCE 1X i PRINCO 4X. Po prostu firmware FS02 (bo taki wówczas używałem) nie obsługiwał tych nośników.
Tak więc śmiem twierdzić, że przeróbka JEST możliwa i potwierdziło to bardzo wiele osób, zarówno w naszym pięknym kraju, jak i za granicą. Żródeł Twoich niepowodzeń upatrywałbym w konfiguracji komputera i/lub softu do wypalania. Ja mam Windows ME, ASPI 4.60, InstantCopy 8 i Nero 6.0.0.19. Pytanie pomocnicze: czy na nieprzerobionym 401S masz problemy z wypalaniem płyt? Nulek |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Nie miałem żadnych kłopotów w wersji 401
a takżę w wersji 411 wszystkie "+" są nagrywane prawidłowo. Problemy są tylko z "-"
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.09.2003
![]() |
Hmmm... dziwne
![]() Z płyt "minusowych" wypaliłem: - DYSAN DVD-R 4X, 2 szt. - TDK DVD-R 2X, 1 szt. - TDK DVD-RW 1X, 1 szt. - VERBATIM DVD-R 2X, 2 szt. - SONY DVD-R 2X, 1szt. - SONY DVD-R 4X, 1 szt. - AKOSS DVD-R 4X, 1 szt. Wszystkie pomyślnie. Używam InstantCopy 8 oraz Nero 6.0.0.19. O płytach, których nie udało mi się nagrać poprawnie już pisałem. Naprawdę nie wiem, czemu u Ciebie to nie działa... Lite-On 411S jest znany z wybredności, jeżeli chodzi o płyty "-". Spróbuj jeszcze płyt VERBATIM i TDK pakowanych w pudełka po 1 szt. (nie "na kiju" lub cake-box). Jeżeli i tych płyt nie wypalisz poprawnie, to już chyba żadnych... Nulek Ostatnio zmieniany przez Nulek : 08.11.2003 o godz. 12:21 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
A właśnie, że można.
Zastosowałem metodę i programy z tej strony (chociaż brakowało kilku programów, ale znalazłem w innym miejscu).
Jak na razie działa. Pozdrawiam Gatar
|
|