![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#28 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2007
![]() |
pozwole sie podlaczyc pod ten temat, gdyz mam dosc podobny problem acz lekko zmodyfikowany
![]() wiec dysponuje dwoma napedami: Pioneer 110D oraz Lite-ON LH-20A1H od dwoch tygodni uroczo chyba w tym samym czasie (bo naraz ich nie sprawdzalem) generuja przy paleniu blad kalibracji mocy. jako ze to dosc podejrzane by sie "zgadaly" i padly w tym samym czasie probowalem dojsc czego powodem jest ten blad; poki co wyeliminowalem czesciowo: -aspi (sciaglem jakies nowe zainstalowalem, nie dalo efektu potraktowalem killaspi - ubilem stare reset nowe reset - dalej to samo) -udma - jest ustawione prawidlowo -no to do budy - jako ze mam tylko jedno zlacze ide to wypielem z tasmy pioneera zostawilem liteona i dalem mu molexa na ktorym jest on samotnie podlaczony -zasilanie - solidny tagan 500w - to raczej nie on -soft - domyslnie bylo nero 7, dodatkowo przeinstalowalem na inna wersje (8) plus testowalem dodatkowo na ashampoo burning studio 2008) efekt ciagle taki sam - naped wypluwa blad kalibracji mocy. -nosniki - tdk minusy oraz sony plusy -obydwa napedy czytaja radosnie co im zapodam (czy tloki, czy palone u mnie) skonczyly mi sie opcje, co robic dalej, co jeszcze moge zrobic (oprocz probowania reinstalacji systemu tudziez poddania sie i kupna nowych palnikow? jak sprawdzic czy aspi na pewno jest prawidlowo zainstalowane? czym jeszcze probowac palic by ewentualnie sprawdzic sprzet? ktos ma jakies pomysly rady? edit: zapomnialem jeszcze dodac ze nawet wymienilem kabel ide bo akurat mialem jeden zapasowy oraz ze liteon zostal przy okazji nakarmiony nowym biosem. Ostatnio zmieniany przez masive82 : 02.03.2008 o godz. 06:07 |
![]() |
![]() |
|
|