![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.07.2003
![]() |
![]()
Zamieniłem nero 5 na nero 6 (odpowiedni patch
![]() jako załącznik zrzut ekranu |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.08.2003
![]() |
a probowałeś zrobić obraz (image drive) i później nagrac? Może to pomoże.
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Wróciłem do Nero 5
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Leon Zawodowiec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
Ja miałem podobne problemy z Nero 6, nie tylko przy filmach, ale też przy innych formatach. Uważam, że Nero w tej wersji to niedopracowana kaszana! Może za jakieś pół roku... Tymczasem wróciłem do Nero 5.5.10.
Pzdrw. |
![]() |
![]() |
#5 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Nagrywałem różne formaty na wersji 6.0.0.11 - narazie bez żadnych problemów.
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Ja tez jestem zadowolony z wersji 6.x.x.x
nie zauwazylem zadnych problemow... Pozdrawiam.
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
No więc z Nero 6 jest tak, że wymaga zainstalowania na nowozałożony system jeśli ktoś wcześniej miał zainstalowanych kilka programów do wypalania lub innych do edycji video, capture itp.
Dlaczego tak jest ? Otóż miałem ten sam problem. Z tym, że po chwili nagrywania twierdził, że obydwie moje nagrywarki są zajęte i wypluwał czystą płytę. Kiedy zainstalowałem go na czysty system to wszystko grało. Generalnie jest lepszy do nagrywania płyt DVD-R niż wersja 5.5 (już nie zdarza się się tak, że dobrze wypalona płyta chodziła tylko w napędzie komputerowym bo na stacjonarnym się zacinała mimo poprawnego nagrywania). |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Ja też mam problem z nero 6 nie nagrywał mi płytek DVD-R/Rw tylko DVD+R/Rw , tak jak wyżej mósiałem zainstalować na świeży system i teraz chodzi.Podobno jest program który usówa pozostałości po starym nero "nerocleantool" czy jakoś tak ale nie mogłem go znaleźć.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
A ja zrobilem po prostu narmalny update z wersji 5.5.10.42 na 6.0.0.11 i wszystko mi normalnie dziala.. Zebysmy sie dobrze zrozumieli, nie odinstalowywalem 5-tki, tylko zrobilem UPDATE
Pozdrawiam. Rafal
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Nadal eksperymentuje. Przed całym problemem miałem nero 5.5.10.28, odinstalowałem starą wersje i dałem 6.0.0.9. Pojawił się wyżej wymieniony błąd, wiec dałem 6.0.0.11, nadal to samo. Problemu nie rozwiązałem, chociaż troche przypomina mi on "problem z polską wersją językową do 5.5.10.20" ktora również niepozwalała nagrać płyty...
Więc wykasowałem "nowość" i wróciłem do 5. Niestety nie instaluje systemu co tydzień i chyba pozostane przy sprawnej wersji (oczywiście sprawnej na moim sprzęcie). Dzięki za wszystkie wypowiedzi |
![]() |
![]() |
#11 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
później dopiero zainstalować Nero6.
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.02.2003
![]() |
pytanie do Fido2001: jak zrobiles ze udało Ci sie tylko Updateować. Moja instalka do 6.0.1.1 koniecznie chce najpierw odinstalować wersje 5..42.
Po odinstalowaniu poprzedniej wersji, i po zainstalowaniu nowej 6 ciagle krzyczy że nagrywarka jest zajęta!!!!. Używałem: NeroClean, usuwałem dane o nero z rejestrów, nie mam incd. Nero ciagle podczas próby zapisu na CD twierdzi że nagrywarka jest zajęta. Może ktoś sobie już poradził z tym problemem. Nie będe jak niektórzy instalował całego systemu jeszcze raz (XP) bo to byłoby bez sensu ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Uzylem wersji RETAIL - NERO 6 ULTRA EDITION ( nie download )i uruchimilem instalatora... Tylko tyle, powaznie; spytal sie jak zawsze czy chce upgreadowac nero do nowszej wersji...
|
|