![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2007
![]() |
Napęd DVD wariuje
Zaczęło się od tego, że po włożeniu płyty do napędu DVD (LG-GSA 4163B) komputer mi się automatycznie resetował. Nie bawilem się z tym sam, tylko oddałem do serwisu. Powiedzieli mi, że było coś nie tak z jakims kontrolerem na mobo. Właściwie nie obchodziło mnie to, DVD miało działać. I rzeczywiście, przez parę tygodni działało jednak potem znow sie zepsuło. Po włozeniu płyty do napędu nie obrazał jej. Jako, że wyglądało mi to na ewidentne uszkodzenie napędu, oddałem go do serwisu na gwarancję. Wczoraj oddali mi wymieniony sprzęt (LG GSA-H42N). Jest on nowy, więc raczej sprawny, ale i tak nie działa prawidłowo. Po włożeniu płyty, trzeba czejać jakieś 20 sekund na jej odczyt, a napęd strasznie głośno działa (jakby płyta się za szybko kręciła...). Jak już w końcu przeczyta, to gdy chcę skopiować na dysk plik z płyty, to cos się piepszy. Mianowicie wygląda to tak:
1. Na początku klikając prawym na określony plik system dostaje zwieche (nie można ruszyć nawet myszką), a po około minucie odzyskuje sprawność. 2. Po wybraniu kopiuj proces się rozpoczyna, jednak przebiega nieregularnie, tzn. idzie szybko jakieś 10%, potem zwiecha systemu na jakąś minutę lub dłużej, potem znow 10 % i tak w kółko. 3. Kopiowanie pliku 300 mb trwa około 20 minut czyli stanowczo za dużo. Co może być przyczną takiego czegoś? Czy mam znów nowy napęd oddawać na gwarancję? Postaram się jeszcze sprawdzić go u kumpla, ale to dopiero po weekendzie :/ |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|