![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2006
![]() |
błędy podczas nagrywania :(
To mój pierwszy post wiec witam wszystkich
posiadam nagrywarke dvd toshiba i mam nielada problem poniewaz czesto podczas nagrywania przy weryfikacji wyskakuja mi błedy i informacja " blad niemozna odczytac z(jakies numery) sektorów" i płytka jest zle wypalona, nadaje sie do kosza sprawdzałem na nagrywarkach kumpli które były napewno dobre i było to samo. Mysle ze to wina dysku ale uzyłem HDD Regeneratora, który wyszukuje i naprawia uszkodzone sektory ale nieznalazło ani jednego bad sektora. Płytki chyba juz wszystkie testowałem i to samo. dodam jeszcze ze posiadam: win XP dysk segate baracuda 60 amd athlon 2000+ radeon 9000 Czy ktos wie co w takiej sytuacji zrobic ?? prosze o pomoc
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nagrywarka Toshiba + płytki z kopert? = tak właśnie.
twardy dysk nie ma tu raczej nic na sumieniu. a jeśli chodzi o interesujące dane to raczej nie jaki masz proc tylko model tej Toshiby i co to za płyty? |
|
|
|
|
#3 |
|
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zdefragmentuj dysk.
Mo***380;e ju***380; jest komputer za bardzo "zasyfiony" ![]() Sprawd***378; DMA. Zainstaluj ASPI. |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Toshiba SD-R5472 i pr***243;bowa***322;em TDK, Verbatim, sony, tdk najrzadziej zdaza***322;o sie to przy Philipsach ale tez sie zdareza***322;o i dodam jeszcze ze moje podejrzenie na dysk pad***322;o gdy pr***243;bowalem 3 razy nagrac ten sam film i za kazdym razem b***322;edy sektor***243;w i p***322;ytka na kosz a nagra***322;em cos innego i nagra***322;o sie normalnie
PS Mich@l a co to jest DMA ? |
|
|
|
|
#5 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Płyty, płyty, płyty!!!
![]()
|
|
|
#6 | |
|
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() TUTAJ
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Te ch*jowo nagrane płyty na swojej nagrywarce? Jeżeli piszesz, że na dobrych nagrywarkach kumpli było to samo to o co chodzi? Kiepskie płyty zostały kiepsko nagrane na twojej spawarce, więc czy u ciebie czy u innych jest to samo ![]() Więc z twojej wypowiedzi nic nie wynika i w schemacie blokowym następuje powrót do mojej ![]() Czyli: zmień nośniki do nagrywania na dobre i sprawdzone A jeżeli piszesz jeszcze że przy jakichś nośnikach zdarzało się to rzadziej To nie sądzisz, że tym bardziej warto to sprawdzić? ![]()
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
VIZZARD podpina***322;em pod mojego kompa nagrywarke kumpla zeby cos nagrac i ku mojemu zaskoczeniu wystapi***322;y te same b***322;edy co przy mojej i plyta w kosz wiec raczej niechodzi o p***322;yty bo kumpel nagrywa na najtanszych scierwach i jego nagrywarka sobie z tym spokojnie radzi i takiego przypadku jak ja mowi ze jeszcze niemia***322; przy zadnej p***322;ycie
|
|
|
|
|
#10 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
format c:
![]() niezawodny spos***243;b znanego osobnika z forum
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Przyczyną mogą być dalej twoje kiepskie płyty Reguła NIGDY także nie obowiązuje w przypadku nagrywania To tak jakbyś przyjął że na TDK i Verbatimie nigdy się nic nie wysypie Jeżeli jednak płyty nie są problemem to odsyłam TU ![]() Należy zastosować analogię ![]()
|
|
|
|
#12 |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Gratuluję 8k
|