![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.02.2005
![]() |
![]()
Próbowałem podnieść mojego litka na 1653s i go uwalieł. Opiszę po kolei: wgrałem taki biosik od znajomego 1653S.CS0C.patched-cf. Zrobiłem najpierw backup eepromu. Po wgraniu biosu napęd wszystkie płyty uznawał za puste i DVD i CD
![]() BŁAGAM POMÓŻCIE MI GO ODRATOWAĆ !! tO PILNE ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Nie mam co prawda litka, ale kojarze taki watek w ktorym byly problemy po wgraniu niewlasciwych fw.
Napedy nie byly chyba wogole wykrywane. Rozwiazaniem bylo przytrzymanie w trakcie wlanczania kompa, przycisku od wysuwania tacki. Zaraz poszukam tego tematu i jak znajde to wrzuce link. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Mój napęd komp teraz wykrywa jako 1653s ale napęd nie widzi płytek w nim siedzących no i nie dam rady wrócić do oryginalnego biosu od 1213s a na tym mi teraz najbardzie zależy po całej tej przygodzie
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
do oryginalnego mozesz wrocic tez biosami od codekow
![]() wgrywajac bios os 1213 jakis starszy i pozniej najnowszy od litka i masz znow oryginal ![]() P.S. nie grzeb przy eepromie tylko zmien sobie bios i sporo bylo na temat powrotu do starej nagrywarki ![]() trzeba lepiej poszukac a co do 1213@1653 to nie zaznaczyles opcji w omnipatcherze zwiazanej z "martwa dioda" Ostatnio zmieniany przez icemac : 04.03.2005 o godz. 08:50 |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
ściągnołem starsze wersje biosów z http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html. ale nadal przy próbie załadowania każdej że starszych wersji wywala mi taki komunikat: unable to flash firmware. Please contact with your vendor ! Nie mam pojęcia co robię nie tak albo co już tym napsułem. Myślę że to przez ten eeprom. Da się to jeszcze postawić ??
|
![]() |
![]() |
#6 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
nie wiem co naklombinowales ale
to z tego linka http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...TS0C.stock.rar ci nie dziala ![]() tzn. nie wchodzi ![]() moze cos zle robisz ![]() P.S. a backup eepromu to robiles z 1213 ?? i probowales go wgrac do 1653 ![]() fajnie :\ Ostatnio zmieniany przez icemac : 04.03.2005 o godz. 10:14 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
dokładnie jak napisałeś. Prubuje wgrać te biosy z linku który podałeś i wywala mi błąd jaki podałem wyżej
![]() Z backupem eepromu też tak jak napisałeś: beckup zrobiony na 1213s przed wszelkimi zabawami i wgrywany potem jak na 1653 okazało się że nie widzi żadnych płytek. Teraz czasem ten eeprom daje się załadować - bez żadnego efektu nadal nic się po tym wgrać innego nie da. Ale na ogół przy próbie załadowania wywala błąd eepromu ![]() Ostatnio zmieniany przez Miszel21 : 04.03.2005 o godz. 17:06 |
![]() |
![]() |
#8 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
@Miszel21
ale jak ty te biosy wgrywasz? u CODEGUYSów są biosy w wersji EXE i to może być problem ściągnij również OMNIPATCHERa i wczytaj do niego bios w EXE a następnie bez modyfikacji zapisz jako plik BIN chyba że masz dostęp do BINa a później używając LntFlash wgraj BINa do nagrywary |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś załadowałem do dvdrw_omnipatcher-1.3.18 plik exe zapisałem go jako bin i próbowałem wgrać LtnFlashem przy 50 procętach staje. Załączam screen. Wcześniej próbowałem exekami. Jeszcze jakieś pomysły ??
|
![]() |
![]() |
#10 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
a mtkwinflash?? jak nie pójdzie to mtkflash....
#11 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
Podaj adres mailowy wyślę Ci biosa w wersji bin.Tym biosem wracałem zawsze do 1213S.
#12 |
Nowy na forum
![]() |
miszel@techtronic.pl Dzięki za plik ale efekt identyczny jak na screenie wyżej
![]() Ostatnio zmieniany przez Miszel21 : 04.03.2005 o godz. 20:45 |
![]() |
![]() |
#13 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
Zobacz jeszcze tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=47639
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jak to nie pomoże - to poproś kogoś, że by ci podesłał EEprom ze swojego 1213 I spróbuj załadować ten Wypróbuj także mtkflasha pod dosem Najważniejsze to wgrać biosa od 1213 ![]() Jak to się uda - to wtedy bezproblemo do serwisu Wymienią w ramach gwarancji ![]()
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Postawiłem
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|