Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.12.2004, 16:23   #1
wwojtek26
knoblauch

Data rejestracji: 26.05.2004
wwojtek26 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Booktype,a co to wogóle jest???!!!

Wyjaśni mi ktoś?bardzo bym prosił.Co to jest,do czego służy i czy moje nagrywarki dvd to mają.Jedna to nec 2500a a druga nec 3500a.Dodam tylko że nagrywarka służy mi głównie do nagrywania filmów.Jeszcze coś-jeśli można, co to jest bit seting-czy jakoś tak.I jeszcze gdzie się to wszystko uistawia.Dzięki
wwojtek26 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.12.2004, 17:07   #2
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. Booktype to program do LIteona zmieniający bitsetting, czyli na necach nie działa
2. Niektóre biosy (ale nie wiem czy oryginalne) do NEC mają Autobitsetting (jeśli się mylę proszę poprawić)
3. bitsetting to takie małe "oszustwo" dzięki któremu Stacjonarne DVD "myśli" że jest to płytka tłoczona a nie nagrywana

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Stary 04.12.2004, 18:15   #3
wwojtek26
knoblauch

Rozumiem,zdążyłem też przeczytać że bios w wersji 1.7 daje taką właśnie możliwość.Czy mógłbym prosić o instrukcję?Jak to zrobić,czy zawsze to działa,czy zmiana biosu na 1.7 niesie za sobą jakieś nieporządane skutki?no i nareszcie:czy naprawdę każdy stacjonarny odtwarzacz przeczyta taką płytę?
Chodziło mo oczywiście o bios 2.17

Ostatnio zmieniany przez wwojtek26 : 04.12.2004 o godz. 18:20
wwojtek26 jest offline  
Stary 04.12.2004, 18:38   #4
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy każdy to jeszcze sporo zależy od jakości nośnika. A i z tym nie zawsze (np. niektóre kina domowe LG). Ale kompatybilność zwiększa się diametralnie. Jak na razie części moich DVD+R z bitsettingiem DVD-ROM palonych na Liteonie nie czytał tylko jeden pionieer, ale nie można tego "testu" brać zbyt poważnie - ten dokładnie egzemplarz nie czyta niektórych płytek tłoczonych (wiem że oryginały z MM nie zawsze są dobrej jakości, no ale co tam, Hero chyba jest całkiem niezłej)

Co do biosu: Musisz się raczej spytać jakiegoś posiadacza NECA, ja mam liteona, wcześniej LG, ale moje spostrzeżenia są takie - można stracić gwarancję (jeśli bios nioryginalny, nie będą chcieli zamienić/naprawić); Jeśli podczas zmiany wyłączą prąd - lipa napęd do kosza (tzn. można niby naprawić ale jest to żmudne i lepiej dać komuś kto się na tym lepiej zna (a na DOSIE w szczególności)), Zawsze można trafić na jakiś błędny bios, ale z tego co kojarzę ten jest sprawdzony i dobry i raczej może być tylko lepiej .

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Stary 04.12.2004, 18:54   #5
wwojtek26
knoblauch

wielkie dzięki
wwojtek26 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: