![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2004
![]() |
problem z nagrywaniem na sony dru500a
sprzet: sony dru500a z biosem 2.0h, winxp prof.
nie moge nagrac zadnej plytki dvdrw w nero, sprawdzalem - i + i wywala blad, ze nie mozna zapisac, ale nic wiecej w alkohol 120% blad: (F ![]() S:KEY - 03/0C/00 - "Write Error" prosze o pomoc wieszczu |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Z Twojego postu wynika, że nie nagrywają Ci się płytki dvd-i+rw.Do pełnego obrazu dopisz jeszcze, czy tylko z płytami rw masz problem. Jeśli tak to czy są to dziewicze płytki czy już kasowane i jakiej są marki.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Nie bój się tylko sprawdź te r. Mogę Cię tylko pocieszyć, że jeśli te rw nie są "dziewicze" to mogły się poprostu już zużyć. Tak to jest z płytkami dvd rw. Choć problem ten częściej występuje z -rw niż z +rw. I częściej z płytkami rw tanich producentów a nie z takimi z którymi Ty masz, tzn.TDK czy Verbatim.Ja na przykład miałem Esperanze -RW, nagrała się tylko raz i nie chciała się więcej sformatować, tzn. niby się sformatowała ale jak chciałem ją ponownie nagrać, wyskakiwał komunikat, że płyta nie jest sformatowana. Natomiast Esperanzy -R nagrywają się rewelacyjnie, tak jak wszystkie inne minusy innych marek. Mam tą samą nagrywarkę i tą samą wersję biosu. Spróbuj -R, dopóki nie spróbujesz, dopóty nie będziesz wiedział.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
problem chyba zniknie jutro sam. przenioslem nagryware do innego kompa i nagrala sie bez zadnego problemu. tak wiec format c: twoim przyjacielem jest
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |