Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.04.2004, 21:12   #1
wieszczu
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.01.2004
wieszczu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z nagrywaniem na sony dru500a

sprzet: sony dru500a z biosem 2.0h, winxp prof.

nie moge nagrac zadnej plytki dvdrw w nero, sprawdzalem - i + i wywala blad, ze nie mozna zapisac, ale nic wiecej
w alkohol 120% blad: (F SONY DVD RW DRU-500A(1:0) - [Write ERROR] LBA: 47664, Length: 16
S:KEY - 03/0C/00 - "Write Error"

prosze o pomoc

wieszczu
wieszczu jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.04.2004, 23:35   #2
madmarian
Bywalec

Data rejestracji: 25.01.2004
madmarian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z Twojego postu wynika, że nie nagrywają Ci się płytki dvd-i+rw.Do pełnego obrazu dopisz jeszcze, czy tylko z płytami rw masz problem. Jeśli tak to czy są to dziewicze płytki czy już kasowane i jakiej są marki.
madmarian jest offline  
Stary 14.04.2004, 00:16   #3
wieszczu
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez madmarian
Z Twojego postu wynika, że nie nagrywają Ci się płytki dvd-i+rw.Do pełnego obrazu dopisz jeszcze, czy tylko z płytami rw masz problem. Jeśli tak to czy są to dziewicze płytki czy już kasowane i jakiej są marki.
nie sprawdzalem plytek r , bo nie mam zadnych akurat, ale az sie boje. plytki nie sa dziewicze, nagrywane okolo 3, 4 razy. sprawdzalem na TDK +RW, Verbatim +RW i -RW. zeby bylo ciekawiej plytki cdrw nagrywa normalnie, wiec to pewnie problem programowy. od ostatniego postu zmienilem nero na 6302 z 551042 - nie pomoglo, nie moge nagrywac ani obrazow ani plikow. bios takze byl zmieniany.
wieszczu jest offline  
Stary 14.04.2004, 01:37   #4
madmarian
Bywalec

Data rejestracji: 25.01.2004
madmarian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie bój się tylko sprawdź te r. Mogę Cię tylko pocieszyć, że jeśli te rw nie są "dziewicze" to mogły się poprostu już zużyć. Tak to jest z płytkami dvd rw. Choć problem ten częściej występuje z -rw niż z +rw. I częściej z płytkami rw tanich producentów a nie z takimi z którymi Ty masz, tzn.TDK czy Verbatim.Ja na przykład miałem Esperanze -RW, nagrała się tylko raz i nie chciała się więcej sformatować, tzn. niby się sformatowała ale jak chciałem ją ponownie nagrać, wyskakiwał komunikat, że płyta nie jest sformatowana. Natomiast Esperanzy -R nagrywają się rewelacyjnie, tak jak wszystkie inne minusy innych marek. Mam tą samą nagrywarkę i tą samą wersję biosu. Spróbuj -R, dopóki nie spróbujesz, dopóty nie będziesz wiedział.
madmarian jest offline  
Stary 14.04.2004, 16:53   #5
wieszczu
Nowy na forum

problem chyba zniknie jutro sam. przenioslem nagryware do innego kompa i nagrala sie bez zadnego problemu. tak wiec format c: twoim przyjacielem jest
wieszczu jest offline  
Stary 22.04.2004, 21:43   #6
wieszczu
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez wieszczu
problem chyba zniknie jutro sam. przenioslem nagryware do innego kompa i nagrala sie bez zadnego problemu. tak wiec format c: twoim przyjacielem jest
format c: nie pomógł. problemem był zasilacz, nie chodził wiatrak, grzał się i pewnie siadały napięcia, teraz chodzi i wszystko jest ok , więc sprawdzajcie zasilacze i polecam też sprawdzenie taśm IDE
wieszczu jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: