![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
prosty problem sprzętowy
Witam mam problem. Własnie dojechała do mnie zakupiona nagrywarka LiteOn LDW-811S, problem polega na tym że urządzenie nie otwiera sie na wciśnięcie guzika w jego obudowie. w ustawieniach i ona i nagrywarka cd ma zaznaczone "rozłącz"(nawiasem mówiąc do czego to służy i opcja synchroniczne przesył...?) ale CD sie otwiera a DVDRW nie (oba liteony). Proszę o pomoc z tym drobiazgiem, pewnie trzeba coś ustawić ale niewiem jak... aha i jeszcze jedno, gdzie dorwać program do aktualizacji firmwere tego liteonka?(to wersja oem wiec niemam żadnej płytki
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
rozumiem, ze dvd jest widziane przez biosa
1. dioda sie wogole swieci na panelu palnikia? 2. dziala funkcja "Wysun" w menu kontekstowym exploratora windows? moze jest skopana, zanim pojdziesz do servisu moze sprawdz powyzsze funkcje |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.04.2004
![]() |
a zasilanie do DVDRW podłączyłeś?
Ostatnio zmieniany przez sergio_op : 23.04.2004 o godz. 10:30 |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
tak widziane z biosa, dioda świeci funkcja wysuń działa a guzik działa ale jak chce zamknąć. co dziwne właśnie go wcisnąłem i działa (otworzył sie z guzika!) niewiem jak to wytłumaczyć, nie było mnie w domu ale komp nie ruszany i nic nie zmieniane... a co z opcją synchroniczne przesyłanie danych? co to znaczy? no i to "rozłącz"?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.04.2004
![]() |
tych ustawień nie zmieniaj, pozostaw ustawienia domyślne
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
nie zmieniam ale chciałbym wiedzieć co oznaczają...
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Jak nagrywać działające obrazy CD na DVD?
Witam, chciałbym zapytać czy jeśli mam np obraz płyty z grą czy programem to muszę nagrywać go na cd czy jest metoda żeby nagrać kilka obrazów na płytke dvd i żeby działały? Np 5 gier na 1 płycie DVD
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
qwa nie ten wątek
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
napęd otwiera sie na guzik normalnie ale tylko jak jest pusty, po włożeniu płyty nie reaguje i otwiera sie tylko przez komendę "wysuń".
|
![]() |
![]() |
#10 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
dziwne, ja bym to reklamowal, i to jak najszybciej, z czekania moga byc tylko problemy o czym mozna poczytac na tym forum
![]() pzdr |
![]() |
![]() |
|
|