![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.02.2007
![]() |
Bootowalna płyta DVD + dane
Do przywracania systemu wykorzystuje: plytke bootowalna z Acronis True Image +plytke z obrazem dysku. Szukam mozliwosci utworzenia bootowalnej plytki, ktora polaczy zawartosc obydwu powyzszych. Probowalem Magic Iso, ale nie wychodzi. Czy jest jakis program, ktory to umozliwia?
Dzieki z gory za pomoc. Mam wspomniany w temaci program. Jest w nim funkcja tworzenia p***322;ytki startowej, zeby w biosie utworzyc obraz dysku. Stworzylem sobie obraz dysku systemowego, ktory zapisalem na innej partycji. Chcialbym nagrac jedna plytke dvd, na ktorej bedzie bootowalna plytka startowa razem z obrazem. Nie mam stacji dyskietek. (tak dla informacji). Stworzylem sobie bootowalny obraz plytki startowej na dysku, wrzucilem go do nero i dolaczylem jeszcze plik obrazu dysku systemowego. Niestety tak utworzona plytka nie uruchamia sie w biosie. Probowalem jeszcze nagrac zywcem sciagniete pliki z plytki startowej na dvd(na poczatku zrobilem obraz, a potem przez ultra iso wypakowalem pliki) i dolaczylem plik z obrazem i nic, nie dziala, pomimo ze sa te same pliki (dlaczego?) Ostatnio zmieniany przez besthost : 24.02.2007 o godz. 22:08 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
EZboot
czy kataryniarz (albo ktokolwiek) moze odpowiedziec mi na nastepujacy problem zwiazany z easy boot?
Acronis TrueImage umozliwia jedynie tworzenie bootowalnej plyty startowej.Wiec jak narazie potrzebuje 2 plyt (cd startowa i dvd z obrazem dysku systemowego)zeby na swiezo sformatowany dysk, scislej partycje zgrac system. Oto,co ja probuje robic.Zrobilem obraz plyty startowej z acronisa.Zainstalowalem legalny EasyBoot, ktory umozliwia tworzenie multibootowalnych plyt.Do katalogu disk\ezboot skopiowalem obraz dyskietki startowej,a do samego C:\...\Easyboot\disk\ wrzucilem plik .tib z obrazem dysku. Stworzylem z tego .iso i wypalilem obraz.Podczas uruchamiania plyty dostaje komunikat cboot: couldn't find NTLDR .Co zrobic zeby stworzyc jedna bootowalna plytke,ktora bedzie zawierala dysk startowy acronis true image oraz obraz dysku systemowego? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
thx
jak tylko znajde chwile na wyprobowanie winoncd 6 to dam znac, jak poszlo. Dzieki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
koniec
Cytat:
Do rzeczy: zrobilem, jak powiedziales. Utworzony obraz w winondvd + plik obrazu dysku .tib w drugiej sesji i smiga jak nalezy. WIELKIE DZIĘKI. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2008
![]() |
Mógł by mi ktoś pomóc jak mam zrobic ta botowalną płytke z WinonDVD 6? NIe mogę znaleźć nigdzie tego programu. Da się to zrobic innym programem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|