Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.02.2007, 21:19   #1
besthost
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.02.2007
besthost w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bootowalna płyta DVD + dane

Do przywracania systemu wykorzystuje: plytke bootowalna z Acronis True Image +plytke z obrazem dysku. Szukam mozliwosci utworzenia bootowalnej plytki, ktora polaczy zawartosc obydwu powyzszych. Probowalem Magic Iso, ale nie wychodzi. Czy jest jakis program, ktory to umozliwia?
Dzieki z gory za pomoc.

Mam wspomniany w temaci program. Jest w nim funkcja tworzenia p***322;ytki startowej, zeby w biosie utworzyc obraz dysku. Stworzylem sobie obraz dysku systemowego, ktory zapisalem na innej partycji. Chcialbym nagrac jedna plytke dvd, na ktorej bedzie bootowalna plytka startowa razem z obrazem. Nie mam stacji dyskietek. (tak dla informacji). Stworzylem sobie bootowalny obraz plytki startowej na dysku, wrzucilem go do nero i dolaczylem jeszcze plik obrazu dysku systemowego. Niestety tak utworzona plytka nie uruchamia sie w biosie. Probowalem jeszcze nagrac zywcem sciagniete pliki z plytki startowej na dvd(na poczatku zrobilem obraz, a potem przez ultra iso wypakowalem pliki) i dolaczylem plik z obrazem i nic, nie dziala, pomimo ze sa te same pliki (dlaczego?)

Ostatnio zmieniany przez besthost : 24.02.2007 o godz. 22:08
besthost jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2007, 09:50   #2
kataryniarz
onTour

Data rejestracji: 29.08.2004
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.ezbsystems.com/easyboot/
kataryniarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2007, 12:24   #3
besthost
Nowy na forum

EZboot

czy kataryniarz (albo ktokolwiek) moze odpowiedziec mi na nastepujacy problem zwiazany z easy boot?

Acronis TrueImage umozliwia jedynie tworzenie bootowalnej plyty startowej.Wiec jak narazie potrzebuje 2 plyt (cd startowa i dvd z obrazem dysku systemowego)zeby na swiezo sformatowany dysk, scislej partycje zgrac system. Oto,co ja probuje robic.Zrobilem obraz plyty startowej z acronisa.Zainstalowalem legalny EasyBoot, ktory umozliwia tworzenie multibootowalnych plyt.Do katalogu disk\ezboot skopiowalem obraz dyskietki startowej,a do samego C:\...\Easyboot\disk\ wrzucilem plik .tib z obrazem dysku. Stworzylem z tego .iso i wypalilem obraz.Podczas uruchamiania plyty dostaje komunikat cboot: couldn't find NTLDR .Co zrobic zeby stworzyc jedna bootowalna plytke,ktora bedzie zawierala dysk startowy acronis true image oraz obraz dysku systemowego?
Stary 26.02.2007, 14:34   #4
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez besthost Podgląd Wiadomości
czy kataryniarz (albo ktokolwiek) moze odpowiedziec mi na nastepujacy problem zwiazany z easy boot?

Acronis TrueImage umozliwia jedynie tworzenie bootowalnej plyty startowej.Wiec jak narazie potrzebuje 2 plyt (cd startowa i dvd z obrazem dysku systemowego)zeby na swiezo sformatowany dysk, scislej partycje zgrac system. Oto,co ja probuje robic.Zrobilem obraz plyty startowej z acronisa.Zainstalowalem legalny EasyBoot, ktory umozliwia tworzenie multibootowalnych plyt.Do katalogu disk\ezboot skopiowalem obraz dyskietki startowej,a do samego C:\...\Easyboot\disk\ wrzucilem plik .tib z obrazem dysku. Stworzylem z tego .iso i wypalilem obraz.Podczas uruchamiania plyty dostaje komunikat cboot: couldn't find NTLDR .Co zrobic zeby stworzyc jedna bootowalna plytke,ktora bedzie zawierala dysk startowy acronis true image oraz obraz dysku systemowego?
Jest sposób, trzeba najpierw stworzyć płytę startową w trueimage z tej płyty zrobić obraz ale w programie WinOnCD 6.0 program stary ale działa, potem otwożyć obraz w WinOnCD, do nagrywarki załadować DVD+R i w drugiej sesji dograć obraz systemu, co ciekawe w nero tego nie darady zrobić bo nie pozwoli do obrazu iso dodać drugiej sesji albo źle kompinowałem. mam tak zrobiony DVD i wszystko działa jak należy
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2007, 18:07   #5
besthost
Nowy na forum

thx

jak tylko znajde chwile na wyprobowanie winoncd 6 to dam znac, jak poszlo. Dzieki
Stary 01.03.2007, 17:00   #6
besthost
Nowy na forum

koniec

Cytat:
Napisany przez besthost Podgląd Wiadomości
jak tylko znajde chwile na wyprobowanie winoncd 6 to dam znac, jak poszlo. Dzieki
Tak! Tak! Tak! KC42 jestes wielki! Dzieki tobie i tobie podobnym to forum trzyma fason.
Do rzeczy: zrobilem, jak powiedziales. Utworzony obraz w winondvd + plik obrazu dysku .tib w drugiej sesji i smiga jak nalezy. WIELKIE DZIĘKI.
Stary 04.01.2008, 21:25   #7
master2007
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.01.2008
master2007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mógł by mi ktoś pomóc jak mam zrobic ta botowalną płytke z WinonDVD 6? NIe mogę znaleźć nigdzie tego programu. Da się to zrobic innym programem?
master2007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: