![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() |
![]()
Witam
wlasnie zastanawiam sie nad kupnem wymienionego w topicu palnika. Moze ktos juz mial stycznosc z tym sprzetem i ma jakies sugestie ? generalnie slyszalem ze jest to dobry palnik i ze pomimo tego ze producent nie podaje tego to wypala on plyty DVD+R (troszke maslo maslane ale sens chyba to zdanie ma ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
Mam tą nagrywarkę i szczerze jestem z niej zadowolony. Nie trafiłem jeszcze na markę dvd-r której by nie nagrała. Cena jest przystępna i ma 2 lata gwarancji. Tylko skąd masz info o wypalaniu dvd+r?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Mam ja. Na temat DVD+R nic nie wiem, nie probowalem, przez mysl mi nie przeszlo by w ogole kupic 2x drozsza plyte.
Niestety sporo plyt nie wypala prawidlowo: datawrite, princo, silvercircle, datex. Jednakze!!! To zdecydowanie wina plyt na jakie trafilem, a nie nagrywarki. Z plyt, ktore polecam (zero ubytkow): Esperanza, TDK, Leda, Ritek DVD-10 - te ostatnie bomba - malo miejsca zajmuja, szybkie i tanie (15zl/szt, czyli 7,50 za jedna strone). |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Myślę (jeśli czas zakupu nie gra tutaj ważnej roli) że warto zaczekać na multi-systemowy produkt LiteOn-a .Coś mi się zdaje że cena tego produktu oraz parametry techniczne moga nas mile zaskoczyć .
jaro |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Co do reklamacji LG... Moi koledzy mieszali w BIOSie nagrywarek CD. Schrzanili przy okazji 2 wypalarki. Normalnie nie powinni tego objac gwarancja (wszak to nie wada fabryczna), a jednak obieli. Malo! Po 3 tygodniach oddali sprzet lepszy niz kolesie oddali do naprawy. Innymi slowy marze o tym, by mi sie nagrywarka zepsula tak za 1,5 roku. Oddam, oczywiscie 2x juz nie bedzie i wtedy dadza lepsza (pewnie GMA-4040B, ktora ma wejsc na jesieni).
Co do czekania... W sprzecie komputerowym nie warto, bo mozna by czekac cale wieki. Za chwile Liteon, potem LG ze swoim +/- in one, juz zapowiadaja 8x pod koniec roku, a Sony bodaj wypuscilo niebieski laser (kosztuje 4 tys$) - bedzie masowo produkowany za rok, pojemnosc strony 15GB. Innymi slowy to myslenie unieruchomi Cie na najblizsze 2 lata, a potem znow cos wymysla i tak w kolko. |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
Niestety Liteona na rynku jeszcze nie ma, a jak się pokaże to i tak warto poczekać aż się upowszechni i pojawią się jakieś opinie na jego temat. Multiformat jest kuszący, ale przy obenych cenach płytek+
mało opłacalny. |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Oczywiscie multiformat jest bez sensu, ale wiesz... odnosze wrazenie, ze LG robi niektore rzeczy niejako "przy okazji". Zmieniajac BIOS w nagrywarce CD 48x, dolozyli szybsza predkosc nagrywania CD RW. Wypuszczajac nagrywarke DVD, dolozyli DVD-RAM od razu, a teraz wypuszczajac 4x doloza +.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
no i wlasnie o to chodzi ze czekanie sie oplaca ale jednak bardzo opuznia moment pozyskania danego sprrzetu
![]() ![]()
#10 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|