Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.03.2008, 19:08   #1
artur.zz
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.03.2008
artur.zz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
brak możliwości kasowania płyt RW i dogrywania plików

Witam wszystkich użytkowników! To mój pierwszy post na tym zacnym forum

Mam pewien problem od jakiegoś czasu. Nie mam możliwości skasowania płyt RW (CD i DVD) oraz dogrania plików do dysku multisesyjnego.
Moja nagrywarka to HP DVD Writer 940.
Próbowałem kilkoma programami (Nero 6.6, Fire Burn Wizard, Ashampoo Burning Studio 6, CDBurnXP) i zawsze jest taki sam skutek. Zaktualizowałem BIOS'a i też nie pomogło.
Najgorsze jest to, ze nawet kiedy podczas nagrywania płyty zaznaczam opcję żeby nie została ona zamykana to i tak później nie mam możliwości dogrania danych. Nagrywałem płyty Verbatim i TDK i jest ten sam problem.
Do tego po nagraniu jakiejś płyty na moim komputerze, na innym miałem możliwość jej skasowania lub dogrania danych a na moim nie! Więc to jeszcze dziwniejsze. Nawet zainstalowałem ten sam program (Ashampoo Burning Studio 6) na innym komputerze i o dziwo mogłem nagrać, skasować i dograć dane na płytę, czego na moim kompie nie dało rady zrobić.

Jaka jest przyczyna tego? Co zrobić żeby to naprawić? To na prawdę bardzo uciążliwe, proszę o pomoc.
artur.zz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.03.2008, 19:40   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/f45/jak-korz...-szukaj-58798/
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: