Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.04.2004, 08:42   #1
RadekS
Bywalec

Data rejestracji: 24.05.2002
RadekS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wgrałem ten soft 0357 od btc1008 do 1004. I o dziwo nagrywarka zachowuje się dobrze. Tz. nagrałem najpierw płytę dvd+rw x2,4 tą co była oryginalnie z nagrywarką z predkościa x4 bo z taką prędkością się ona nagrywa i na firmwarze od 1004 i 1008 i okazało sie ze nagrała się poprawnie. Oczyt tej płyty w nero cd/dvd-speed zaczynał się od predkości x2,5 a skończył na x6. Czas odczytu 3,8 GB wyniósł 11 min. To chyba nie tak źle. Następnie nagrałem płytę dvd+r verbatim x8, oczywiście z prędkością x8. Nagrała sie również poprawnie. Film sprawdziłem w stacjonarnym dvd i wszystko ok.
Ciekawe czy te napędy różnią się między sobą sprzętowo czy moze tylko programowo?
Nie wiem jeszcze jak sie nagrywarka będzie zachowywała na podlejszych nośnikach.
Na razie wygląda to zachęcajaco. Krajos nie wiem dlaczego u Ciebie były problemy, czy może te nagrywarki z róznych rzutów róznia się od siebie, a moze tylko wystarczy zmienić na ten nowszy soft. Jak zrobisz to u siebie daj znac co z tego wyszło.
pozdrawiam
radek

Nagrałem dvd-r x4 mediastore za 3zł 90gr i nagrała sie ok. Mam nadzieję że nie będę miał kłopotów z nagrywarka x4 przerobioną na x8
pozdr

Ostatnio zmieniany przez RadekS : 01.04.2004 o godz. 23:01
RadekS jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.04.2004, 16:49   #2
krajos
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.01.2004
krajos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Też wgrałem ten nowszy sofcik 0357 i wszystko super chula, czyli wcześniejsze wersje (wtedy najnowsza 054) musiały mieć coś nie tak.
Nagrałem film na TDK -RW, -R i na +RW wszystko super się odtwarza w stacjonarnym DVD Panasonic gdzie wcześniej nie chaciał mi czytać innych płyt jak DVD+RW i to tylko firmówki. Muszę zakupić płytkę x8 i sprawdzić ale i tak widzę ogromną różnicę ponieważ przy biosie v054 z trudem otwierał mi się windowsowy explorer, nie mówiąc o czytaniu płyt - ok. 5 minut czytał zanim wyrzucił komunikat o błędzie (gdzie przed zmianą biosu czytał bez problemu tą samą płytę) i raz na parę prób udawało się zobaczyć zawartość płytki gdzie i tak wyskakiwał po chwili error. Teraz wszystko normalnie działa
Jak potestuję płytki x8 z niższej półki to od razu podzielę się wrażeniami.

Pozdrowka,
Krajos.
krajos jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: