Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Cholerny Samsung TSH-552 .... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/cholerny-samsung-tsh-552-a-52762/)

VIZZARD 30.05.2005 16:14

Cytat:

Napisany przez ed hunter
no! mam taki jeden, który normalny wymiar obrazu osiąga po 15 minutach.

no! ale jest stary.

no! i go nie używam.

w MM kilka razy też widziałem zwalone szajsungi kineskopowe.

wolę swojego Lepszego Goldstara 795FT :P

Ja mogę się podeprzeć między innymi modelami SyncMaster 753 oraz stareńkim 700IFT

Ten drugi - to naprawdę bajka, obraz jak żyletka, kolory, regulacja rozbicie sygnału RGB

Naprawdę dobry sprzęcik

:taktak:

BTW Tego LG 795FT tez widziałem i także jest niezły

Nawet chyba kiedyś w zestawie dla kogoś zamawiałem :jezyk:

:mruga:

loki7777 30.05.2005 16:23

A ja mam tanszego samsunga, czyli samtrona i trzyma tez sie niezle:)

Bartez 30.05.2005 17:16

To nie temat o monitorach, tylko o nagrywarce :> Proszę się trzymać topicu

Jeżeli chodzi o tego Samsunga to hmm, nie jest to wcale taka zła nagrywarka. Pali dobrze, pod warunkiem, że jest to DVD+R i nie szybciej niż x8. Zdecydowanie nie polecam nagrywania DVD-R, bo tu jest porażka na całej linii. Z CD-R nie było najmniejszych problemów. Także z odczytem radziła sobie całkiem nieźle.

A test ukaże się dzisiaj wieczorem albo jutro rano.

loki7777 30.05.2005 17:52

Z tego co sie orientuje to to porażka, bo npedy padaja jak kaczki, nawet sie nie obejrzysz, a juz plytka nie nadaje sie do odczytu

LED2 30.05.2005 18:56

Powiem tak: napedy nie sa zle, ale ich trwalosc i awaryjnosc tragiczna.

karel48 30.05.2005 22:38

Bartez nie kasuj mnie ponieważ też coś dodam od siebie na obronę tej firmy którą tak drastycznie oceniłem. ;)
Mianowicie jeśli chodzi o mechanikę to poleciłbym tylko HDD ponieważ mają wiele zalet - szybkość, hałas a raczej jego brak to najważniejsze.
Natomiast jeśli chodzi o elektronikę to monitory i TV są naprawdę super i do tego konkurencyjne cenowo w stosunku do tych uznanych marek.
Jest jeszcze coś z czym napewno kazdy się zgodzi jeśli chodzi o Samsunga - mają bardzo dobre kości pamięci - to już pierwsza liga :piwo:

humbac 31.05.2005 01:10

a ja dostalem w prezencie samsunga 552u i jestem zadowolony. narazie zadnych problemow z nagrywaniem nie mam. wczesniej tez mialem samsunga (zwyklego dvdroma 612) i do tej pory dziala i czyta wszystkie plyty.
takze polecam te napedy jak najbardziej.
samsung - nie dla idiotow :)

pozdrawiam

VIZZARD 31.05.2005 01:20

Cytat:

Napisany przez humbac

No to ...

W takim razie proponuję

Zmienić nazwę forum.cdrinfo.pl

Na forum.cdridio.pl :czytaj:

Bo raczej dominują te napędy dla tych drugich :taktak:

:D

zene_k 31.05.2005 01:26

Cytat:

Napisany przez humbac
a ja dostalem w prezencie samsunga 552u i jestem zadowolony. narazie zadnych problemow z nagrywaniem nie mam. wczesniej tez mialem samsunga (zwyklego dvdroma 612) i do tej pory dziala i czyta wszystkie plyty.

pozdrawiam

A ja mam 616 i czyta niewiele płyt.

Szajsungom zdecydowane NIE :nie: :bicz:

VIZZARD 31.05.2005 01:28

Cytat:

Napisany przez zene_k

Szajsungom zdecydowane NIE :nie:

Gdzie podpisać? :czytaj:

||

legion 31.05.2005 08:49

Cytat:

Napisany przez Voytek
Tak jak Vizzard zgadzam sie,ze Samsung robi dobre i to na prawde dobre monitory( sam ma LCD 710N - chodzi jak ta lala), telewizory, no moze jeszcze kamery czy magnetowidy VHS, ale napedy do ma do bani...nawet uklad z Toshiba cos Samsung'owi nie lezy.....
@LUPO.....tylko wspolczuc, jak sadze musisz oddac caly komp aby wymienili naped

a jakie telefony robi z nagrywarka mini dyskow :D
Cytat:

Napisany przez humbac

pozdrawiam

a ile plytek na nim miesiecznie wypalasz???
jak 2 lub 3 to samsung w sam raz sie nadaje :D

humbac 31.05.2005 10:09

mam ja dopiero 2tyg. plyt nagralem niwiele bo ze 20cdr i 10dvd i 1dl.
plusem dla mnie jest ze ten naped jest naprawde cichy, byc moze z uplywem czasu sie podglosni, zobaczymy.

nie bede pisal o samsungu zle jak nie mam podstaw ku temu. wczesniejszy 5letni naped dziala poprawnie do dzis.

a wlasnie liteony sa do dupy, kumpel mial i juz 2 razy do servisu nosil, drugi kumpel to samo. wiec lite-ony dla idiotow ;) a samsungi nie dla idiotow :)

pozdrawiam

legion 31.05.2005 10:15

Cytat:

Napisany przez humbac
mam ja dopiero 2tyg. plyt nagralem niwiele bo ze 20cdr i 10dvd i 1dl.
plusem dla mnie jest ze ten naped jest naprawde cichy, byc moze z uplywem czasu sie podglosni, zobaczymy.

nie bede pisal o samsungu zle jak nie mam podstaw ku temu. wczesniejszy 5letni naped dziala poprawnie do dzis.

a wlasnie liteony sa do dupy, kumpel mial i juz 2 razy do servisu nosil, drugi kumpel to samo. wiec lite-ony dla idiotow ;) a samsungi nie dla idiotow :)

pozdrawiam

no jasne duzo nie wypalasz plyt to zostan przy szajsungu jak nie dla idiotow :D

karel48 31.05.2005 11:16

Cytat:

Napisany przez humbac

pozdrawiam

Nie wiem od kogo ten prezent, ale fajnych masz przyjaciół - zaryzykuję stwierdzenie, że lubią Cię bardzo ... :glaszcze:
Nie przejmuj się ... psychologów teraz nie brakuje ... ;) ... oni Ci pomogą!

Jeden z "idiotów" - zadowolony właściciel Litka

loki7777 31.05.2005 11:46

My z bratem na necu to w miesiacu palimy ok 50 dvd i sporo cd. I jest ok.Tak od 3-4 miechow i naped dzilala, sprobuj na szajsungu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:58.