![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
![]()
witajcie Mam problem z dzwiekiem
zaczelem przerabiac filmy z DIVX na DVD wedlog poradnika COBRAVERDE i mam problem z sciezka dzwiekowom a mianowicie originalna jest w 29,970 klatek a ja potzrebuje 25 wiec przerobilem w AC3Machine z mp3 na ac3 tyle ze zmienilem klatki na 25 (tak jak to bylo opisane) dlugosc audio do video sie zgadzala ale dzwiek niebrzmiaj tak jak w orginale tak jak by go zwolniono ( dzieczyny zaczely gaac podobnie jak faceci itp) co moge zrobic zeby mi sie to zgadzalo ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
witam!!!
też troche przerabiam divx na dvd - ale własnym sposobem!!!!ale wracając do dzwięku ac3 (5.1) zrób tak: 1.do programu Edit Studio wrzuć Twój film a następnie zapisz go jako xxxx.wav (pamiętaj aby ustawic na częstotliwość 48 kHz - bo tylko taka jest akceptowane przez programy do authoringu dvd, no i soft encode) 2.nastepnie odpalasz Soft Encode 1.0 - Dolby Digital 5.1 i w File/Batch Convert (jakoś tak to się nazywa) wrzucasz na wszystkie kanały Twój xxxx.wav!!!! i wciskasz RUN!!!!konwertowanie trwa ok 1/2 czasu filmu (przy procku 1.8G) - dzwięk jest bardzo bardzo przyzwoity (jak ze stereo)!!! 3.NIE KOMBINUJ Z ŻADNYMI KLATKAMI PRZY DZWIĘKU A POWINNO BYC OK - przynajmniej u mnie ta zasada zawsze sie sprawdza :-) I tak w trzech prostych krokach ze stereo można zrobić ac3 5.1 :-) |
![]() |
![]() |
#3 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
Bravo, pisałem ci dwukrotnie na priva, żebyś nie kombinował z ręcznym przerabianiem dźwięku bo przy takiej różnicy FPS. nie zmieniaj go ani w audio ani w video i zrób po prostu DVD NTSC (720x480, 29.97 FPS) - większość odtwarzaczy i nowszych telewizorów nie ma problemu z odtwrzaniem materiału NTSC. ale jak się upierasz to musisz skorzystać z softu typu Mainconcept Mpeg Encoder, który dobrze sobie radzi z konwersją NTSC<->PAL. piszę o tym po raz ostatni i mam nadzieję, że tym razem przeczytasz, zrozumiesz i przestaniesz marudzić...
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
dszieki i niemarudze
![]() ale wieklie dzieki |
![]() |
![]() |
|
|