Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.08.2010, 12:37   #1
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
SDR-5372 to legendarny model.
Nagrywarka tak słaba, że aż nie chce sie wierzyć, że istnieje naprawde.

Miałem dwa egzemparze tego szajsu (wymianiono mi podczas gwarancji). Tragedia, koszmar!
Sprzęt nie nagrywa na niczym innym niż Sony i Verbatim. Prędkości do 8x. Wypały 12x i wyżej zawsze nieodczytywalne.

Druga nagrywarka również nie dotrwała do końca okresu gwarancji, ale nawet nie chciało mi sie nieść jej do serwisu.
To szrot uwierz mi i kup sobie porządny palnik. Wszystkie kłopoty się skończą. Wydasz 80zł ale zaoszczędzisz na płytkach i własnych nerwach.

Odczyt również tragicznie słaby. Tosia nie potrafi przeczytać swoich własnych wypałów z pełną prędkością (z innych nagrywarek na szczęście lepiej). Korekcja błędów beznadziejna. Wszystkie moje napędy czytały lepiej! Ten sprzęt to 350zł w błoto!

Gdy uszkodziłem drugą Toshibę (płytą czyszczącą, bo już nawet na Sony nie paliła) i kupiłem Pioneera 112 3 lata temu byłem szczęśliwy jak cholera.
Okazało sie, że to jednak nie wina płytek. Pioneer pali na wszystkim.

Firmware miałem najnowsze, programy i sterowniki różne. Nic nie pomagało. Z reszta nie ja jeden miałem problemy z tym .... tym.... "urządzeniem".

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.08.2010 o godz. 12:44
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.08.2010, 13:53   #2
Kowa1
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.08.2010
Kowa1 jest tu z lekka niepopularny <-31- -50 pkt>
Prezesik się nie tłumacz.
Tytuł tematu "czeski" bo sam temat jak "czeski film" - nikt nic nie wie i nic nie wiadomo.

Nie zaczołem tu pisać bezrozumnie tylko sie przygotowałem=
1 testowanie na markowych płytkach
2 rozpoznanie w necie np.
Kod:
 forum.cdrlab.pl/dvd-dvd-r/4440-nagrywarka-plyta-dvd-nie-czyta-plyta-dvd
( niestety nie napisałem jeszcze 10 postów więc na początku należy dodać "****" a na końcu "****" - wiadomo )
i jak widać z linku nie jestem osamotniony w problemie i pojawia się on ciekawie i w ciekawych okolicznościach.

No dobra poblablać zawsze sobie można ale merytorycznie to jakoś nikt nic rozsądnego nie napisał.

Dodam że problem z nagrywarkami może powodować kiepskie zasilanie i z góry uspokajam Prezesika że to też sprawdziłem i nie jest to przyczyną.

Nie wiem poco czarymary dał ten obrazek. Nie widze na nim kodu jaki znajduje się w pliku Track01.cda a co do kodu producenta to testowałem na wielu zaraz "wyskrobie" dane z excela i wrzuce.

Sorbus

Ja mam przeciwne doświadczenia - paliła wszystko i na wszystkich prędkościach od firmwaru TU31 do TU56
Nigdnie miałem problemu i nagle h.. strzelił bombki, podobnie jak opisane sytuacje w linkowanym temacie
Co ważniejsze inne nagrywarki miały problemy z UDF/InCD a ta nie.

Aprpos napisz coś o tych różnych sterownikach ( Firmware miałem najnowsze, programy i sterowniki różne. Nic nie pomagało. ), jakie są te różne sterowniki i jak je zmieniać.
Kowa1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: