![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2007
![]() |
Problem z odtwarzaniem DVD -Video
Witam! Wiem, ze temat był już wałkowany, ale nie mogłem znaleźć nic dokładnego na ten temat (może przez brak znajomości tego forum), wiec prosił bym o odpowiedź, bądź nakierowanie mnie na odpowiedni temat.
Mianowicie mam problem z nagrywaniem/przegrywaniem DVD, mianowicie, płyta się nagra, przegra, Nero nie wykazuje nieprawidłowości (skan płyty). A stacjonarny odtwarzacz od czasu do czasu sieje "dropami" cyfrowymi śmieciami, bądź się przywiesza.. na komputerze wszystko chodzi ładnie. Nagrywarki to TSST (S162L i nowsza ) i chyba Sony. A odtwarzacz to Manta, i parę innych na których miałem okazje sprawdzić. Problem również pojawia się przy przegrywaniu z płyty czytanej dobrze (choć też nie za każdym razem ). Zdarza się, że też dobrze wypali z Nero, bądź w Pinnaclu. Płyty to DVD -R bądź RW, w sumie niezależnie od producenta (Próbowałem Platinniumy, Verbatimy, Sonny). Ktoś ma jakiś pomysł, jak to poprawić, czego spróbować ? Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Potestowa***263; te p***322;yty na innym odtwarzaczu stacjonarnym...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Testowałem na innym odtwarzaczu stacjonarnym. Błędy również się pojawiają, czasami więcej czasami mniej.. a czasami w innych miejscach..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Je***347;li na komputerze chodzi OK, to materia***322; jest w porz***261;dku.
Je***347;li pojawiaj***261; si***281; przywieszenia na stacjonarkach, to raczej ***347;wiadczy o tym, ***380;e nie radz***261; one sobie z odczytem tych p***322;yt - a to ***347;wiadczy raczej o problemach z jako***347;ci***261; wypalonych plik***243;w. Przenosz***281; temat do Og***243;lnie o DVD... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Domyślam się, ze to raczej nie problem taśmy, kontrolera IDE, bądź napięcia zasilania ( wymieniłem zasilacz i to samo). Dzieje się to na jednym komputerze a testowałem 3 nagrywarki (ciężko powiedzieć czy coś się mieniało, wydawało mi się, ze na jednej TSST było trochę lepiej, ale prawdopodobnie kwestia prawdopodobieństwa ..). Spróbuje poszukać nowszego Firmware... ale też mam wrażenie jak by laser nie równo grzał płytę i przez to miejscowe błędy w odczycie na stacjonarkach.. brakuje mi już trochę pomysłów... jeśli komuś coś przyjdzie do głowy... proszę pisać, spróbuję, przetestuje.
Dzięki i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Spamerzyna
Data rejestracji: 24.09.2006
![]() |
Spr***243;buj na innych p***322;ytach. np. Verbatim.
Reetou: ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Reetou : 02.02.2007 o godz. 17:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Bios w nagrywarce te***380; przyda***322;oby si***281; zaktualizowa***263; i jak @Grze***347;iu748 radzi zmieni***263; p***322;yty na Verbatim. Dla pewno***347;ci spr***243;buj na plusach.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Na verbatimach też próbowałem, ale jeszcze raz spróbuje, bios zamierzam zmienić, ale dzieje się to na 3ch nagrywarkach, wiec to raczej też nie to... Plusy muszę spróbować, bo jeszcze nie próbowałem.
Dziękuję za odpowiedzi i czekam na kolejne sugestie. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Poczytaj test Twojego nap***281;du w s***261;siednim miasteczku. W czasie tego testu nagrali sporo r***243;***380;nych no***347;nik***243;w. Mo***380;e dobierzesz odpowiednie.
Z tego, co tam wyczyta***322;em + na tym Samsungu pal***261; si***281; zdecydowanie lepiej ni***380; -.' Aktualizacja biosu powinna te***380; pom***243;c.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|