![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() |
benq 1640 przestal rozpoznawac dvd+rw
wlozylem do mojego benq 1640 dvd+rw i nero przez ulamek sekundy pokazuje naped na czarno a nastepnie na szaro i opcja "kasuj" jest niedostepna (bez znaczenia czy wybiera sie szybkie czy calkowite kasowanie). sprawdzilem wiec w alcoholu i to samo - informacja ze wlozony dysk nie jest dyskiem rw! oczywiscie sprawdzalem rozne rw (m.in verbatim, tdk i emtec) i wgrywalem starsze biosy i bez zmian...
nagrywarka czyta te wszystkie dvd+rw!?! nero 4.60 pokazuje takie info o dysku: typ dysku: DVD-ROM ( ![]() warstwy:1 ochrona przed kopiowaniem: n/a regiony: wszystko dzien wczesniej bylo wszystko OK (i nie robilem nic przy napedzie), wgralem nowego d-toolsa ale to chyba bez znaczenia... jakis pomysl? Ostatnio zmieniany przez belek : 28.09.2006 o godz. 15:47 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Jeżeli masz taką możliwość zamontuj napęd w innym komputerze i sprawdź. Jeżeli to samo to ewidentnie wina napędu.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nowy bios. i je***347;li p***322;yta nie jest podstawk***261; to b***281;dzie ok.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
nagraj dvd-r jak sie nie uda to wyslij na gwarancje. moja miala identyczne objawy mimo ze nagrywala i kasowala cd. do tego przygotuj sie na uzywany naped z serwisu
![]()
#5 |
Nowy na forum
![]() |
bios jak pisalem juz wrzucalem - bez zmian...
nagrywa cd-r, dvd+r itd, czyta wszystko... po prostu przestala rozpoznawac dvd+rw... ![]() spodziewalem sie ze serwis mnie czeka... p.s. jak to uzywka z serwisu? takie opcje odwalaja? dalej jest tylko w zabrzu? wrzucic dla sciemy starszy bios? bo jeszcze przywala sie ze to przez zmiane na najnowszy.... Ostatnio zmieniany przez belek : 28.09.2006 o godz. 22:02 |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak daja uzywki, a moze masz w alcoholu zaznaczona opcje ignoruj typ nosnika atip, ja tak mialem po instalacji nowego alcohola i pomoglo odznaczenie tej opcji. no benq'u super nie jest
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
kurde wywalilem jeszcze przed twoim postem nowego alcohola, podpialem nowy dysk i dmuchalem w naped przez 10 min
![]() p.s. swoja droga zaznaczona taka opcja domyslnie w alcoholu to porazka |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w poprzedniej wersji chyba nie bylo tego, bo dzialalo wszystko.jak sprawdziles to daj znac czy to to.a co do benqu to nie jest dobry naped, zwlaszcza jako philips
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
dzieki za pomoc bo caly czas bym myslal ze to moje dmuchanie i ruszanie kablami pomoglo hehe p.s. wypalilem moim benq 1640 sporo plytek dvd i cd i po roku nadal zgrywa 700MB w 45s, czyta plytki ktorych LG i kumpla liteon nie chce czytac i na dobrych nosnikach jakosc nagranych plytek nero pokazuje na poziomie 95-98%... wiec ja nie narzekam (poprzedni liteon pare razy mi sie wywalal tak ze reinstal biosu dopiero pomagal a o starym LG nawet nie wspomne) |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i to jest wa***380;ne info!
a co do wywalania si***281; biosu w Liteonach to jest standard - te***380; tak kilka razy mia***322;em. |
![]() |
![]() |
|
|