![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.01.2003
![]() |
Co czyta Pioneer DV-454
Witam.
Zmieniłem ostatnio stacjonarny odtwarzacz DVD z DV-525 na DV-454 Pioneera (pokusa MP3). Z opisu producenta wynika, że DV-454 powinień czytać DVD-R i DVD-RW. I tu moje niemiłe zaskoczenie: - na DV-525 chodziły nagrywane filmy na DVD-R i DVD-RW - na DV-454 rozpoznaje,że pwłożona płyta to DVD jednak pisze też, że nie może jej odtworzyć. Mam pytanie do potencjalnych posiadaczy tego modelu lub znających temat - czy nagrywane płytki DVD (DVD-R i DVD-RW) w formacie DVD-Video mają szansę zadziałać? W czy może być problem? Na opakowaniu tego odtwarzacza było DV-454K - jeżeli jest to istotne. Jak nie, to zrobiłem "niezły interes". Pozdrawiam MariuszSS
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.05.2003
![]() |
Stary ja tydzień temu kupiłem w Media odtwarzacz DVD Panasonica za jedyne 684 zł . I czyta wszystko co w niego włożę . Nawet MP3 na płycie DVD co wcale nie jest takie oczywiste jak się wydaje . Mp3 na cd czyta wiele odtwarzaczy natomiast MP3 na DVD już nie . Kupując sprzęt najlepiej iść do sklepu z zestawem swoich płyt tak jak ja to zrobiłem . Wybór trwał chyba z dwie godziny ale opłacał się . Małe koszta i czyta wszystko .
#3 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
twój odtwarzacz powinien czytać bez problemu DVD-R/RW i DVD+R/RW - tak wynika z wiarygodnych informacji z tej strony: http://www.dvdrhelp.com/dvdplayers.
sprawdź inne płyty bo być może ta którą masz zawiera jakieś błędy
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Czyta na bank sprawdzilem na wlasnej skorze te 1:1 i te po rekompresji model starszy ale dekoderem DV 545 tez czyta wszystko poza tym sa to jedne sz najlepszych odtwarzaczy na rynku w tej kategorii cenowej, wrecz legendy.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Dzięki za odpowiedzi.
Zastanawia mnie tylko fakt, ze te same płyty u znajomego (który jest obecnie posiadaczem byłego mojego DV-525 i tych płyt) te same płyty DVD-R i jedna DVD-RW śmigają bez problemu, a u mnie (jak na razie sprawdziłem tylko 2 szt.) cisza. I dlaczego rozpoznaje, że płyta jest DVD, a nie może jej odtworzyć? Postaram się jeszcze sprawdzić to na większej ilości nagrywanych płyt, ale na razie nie mam powodów do zadowolenia. PS. Sprawdziłem kolejne dostpne mi płyty, a mianowicie: Esperanza DVD-R 4,7GB x2 Princo DVD-R 4,7GB GigaMaster DVD-RW 4,7GB i okazuje się, że nie działa żadna (komunikat can't play disc). Inne oprogramowanie odtwarzacza nie czy sama już nie wiem. Może ktpś spotkał się z podobnym przypadkiem?
MariuszSS Ostatnio zmieniany przez mariuszss : 05.06.2003 o godz. 14:33 |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Mam jeszcze takie pytania:
wolfdog - z którego roku i miesiąca jest ten DV-454, na którym sprawdzałeś nagrywane płytki DVD-R i jakiej marki były to płyty? CZy ktoś zna może sposób, jak sprawdzić wersję firmware w odtwarzaczu? Słyszłem, że te same modele mogą mieć różne oprogramowanie i to najnowsze nie obsługuje wszystkich nagrywanych płytek. Ale czy tak jest naprawdę - mile widziane opinie osób będących w temacie. Z góry dzięki i pozdrawiam. MariuszSS
#7 |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Ja kupilem z kumplem taie taniochy w makro i jemu idzie wiekszość nawet najgorszych DVD-R a u mnie tylko niektóre.
Być może jest to kwestia kalibracji lasera ale nie wiem czy jest jakiś zakład który moze wykonać taką usługę. Pozdrowienia Fafer
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Odtwarzacz jest z tego roku z marca kupiony 3 tygodnie temu a plytki to esperanza dvd video x4
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Wolfdog dzięki za odpowiedź.
Napisz jeszcze, jeżeli możesz, czy ten sprzęt był dedykowany na nasz (Polska) rynek, czy przywieziony np. z Niemiec? Pozdrawiam
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
przywieziony z niemiec
a drugi odtwarzacz starszy 545 z zeszlego roku z wakacji na rynek polski tez odtwarza dobrze |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Witaj,mam Pionka 454 przywieziony z Niemiec pod koniec tamtego roku wypalam płytki na Lg 4020B w Nero 5.5.10.28 jako kompilacja DVD-Video ewentualnie DVD-Rom ISO/UDF nie trafiła się jeszcze taka która by nie poszła kopie 1:1 i robione DVD2One 1.13. Nagrywam też programem RecordNowMax i również jest ok. Zapomniałem dodać DVD-R i DVD-RW bezproblemowo na płytkach Esperaza 1x(które palą sie 2x),Sigma oraz GigaMaster OK
|
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Dzięki VIKI za odpowiedź.
Kontaktowałem się z serwisem i odpowiedziano mi, że w tym modelu były problemy z odtwarzaniem pewnej partii płyt DVD-Video (tłoczonych). Podobno zmiana oprogramowania pomaga, ala że ta sztuka nie była kupiona w Polsce, to zmiana oprogramowania jest odpłatna. Dzięki wszystkim. Pozdrawiam
|
|