![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
BenQ DW1650
Data rejestracji: 24.05.2004
![]() |
co jest z benkiem 1640???
Juz dawno mial byc. Niemcy juz sie nim dawno bawia. Na stronie benqa od dawna sie nim chwala, pojawiaja sie nowe update'y biosu... nawet jest juz dostepny jego klon pod nazwa plextora i wszytsko byloby super gdyby jeszcze mozna by bylo go gdzies kupic...
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.05.2005
![]() |
No miał byc wtym tygodniu,tak poinformowal mnie gosciu odnich
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Plextora można kupić. Pewnie będzie 50 zł drożej, ale jak ktoś jest napalony - to można mieć od ręki.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
@xux84: spokojnie, jak sie pojawi w Ugandzie Dolnej, to znaczy, ze juz za momencik czas na Polske - a z dobrze poinformowanych zrodel wiem, ze w tejze Ugandzie Dolnej ten model jeszcze sie nie pojawil...
![]() a tak w ogole to czemu chcesz brac 1640, a nie 1620? |
![]() |
![]() |
#5 | |
BenQ DW1650
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
> ma lepsze parametry
i co z tego wykorzystasz w praktyce? ale za to 1640 wazy 0.82 kg wg info na stronie Benq, a 1620 - 1 kg - a to jest juz dla mnie podejrzane - niedlugo bedzie lzejszy niz Szajsung, a wiemy co potrafi ten ostatni. Litki tez za ciezkie nie sa... Dla mnie generalnie im nagrywara ciezsza tym lepiej (pamietam, ile wazyl moj stary dobry Teac 8x8x32, a ile wazy nowe LG 4163B - Teac chyba ze 2x ciezszy - to byla wypalara). Ostatnio zmieniany przez to-ja : 23.06.2005 o godz. 13:07 |
![]() |
![]() |
#7 | ||
BenQ DW1650
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
He
![]() To ja do swojego litka dospawam od gory plaskownik 10 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
@Loczek: poczytaj sobie specyfikacje napedow i zanotuj ile wazy Plex, Pioneer, Benq (1620), a potem zrob to samo dla Szajsunga, Litka etc. Nie mowie, ze to glowny i decydujacy czynnik, ale przynajmniej dla MNIE, odkad to zauwazylem, COS w tym jest. Jesli ty w tym nic nie widzisz i uwazasz, ze to czysty przypadek, to ok. Dowodow na potwierdzenie mojej "teorii" nie mam zadnych - a szkoda, bo chetnie bym sie dowiedzial, co w poszczegolnych napedach sklada sie na ta wage, z czego jest wykonane (uzyte materialy), kto je wytwarza etc.
![]() Ostatnio zmieniany przez to-ja : 23.06.2005 o godz. 13:33 |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
>nagrywarka im jest wiekszym klockiem tym lepiej wypala
nie chodzi tylko o jakosc wypalania, ale tez, a moze glownie - o trwalosc bioraca sie z jakosci/solidnosci (czyli ceny) uzytych komponentow, awaryjnosc, "padliwosc" etc. Akurat tak dziwnie sie sklada, ze leciutkie Szajsungi czy Litki "przoduja" pod tymi wzgledami. Znowu - to przypadek? |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Dla spragnionych Benka 1640 świeża jeszcze recka na cdrinfo.com:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=14268 |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Ocena końcowa:
- The Good * Can burn DVD+RW media at 8X, and DVD-RW media at 6X * DVD-R DL support at 4x, and DVD+R DL support at 8x * Very good CD and DVD error correction capabilities * Supports CD-Text (reading/writing) * Supports audio protected discs * Good Single Layer DVD writing quality * Can overburn up to 90min CDs * Fast DVD-Video ripping speed * Fast DAE speed * Can recognize 99mins Audio CDs - The Bad * Mount Rainier is not supported * Cannot recognize 90min Audio CDs * Cannot create working backups with SafeDisc protected games over v2.90 * Cannot overburn DVD recordable media * Can only burn Verbatim double layer media at 8X - Like To be fixed * Official firmware release to improve burning quality with ReWritable media and DL media * Official firmware release to improve overspeed burning No i oczywiście |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
co to jest to "overspeed burning"?
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Wyjadacz ;)