![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.07.2005
![]() |
![]()
Witam
Miesiac temu kupiłem nagrywarkę HP 640i zewnetrzną. Mam ją podpiętą pod kontroller USB 2.0 "PCI VIA VT6212L USB 2.0 4+1", ponieważ na płycie głównej posiadam wyłącznie USB 1.0. Problem pojawil sie po paru dniach, otórz nagrywarka zupełnie nie nagrywa płyt "Supratec" (DVD+R), chociaż inne nagrywarki je wypalają. Przy różnym stopniu zaawansowania wyskakuje błąd zapisu i koniec. Drugi problem dotyczy szybkości zapisu. Miałem płyty DVD-R 8x z TDK i Esperanzy. Przy szybkości 4x nagrywało mi średnio coś ok. 15 minut, co by sie zgadzało, ale jak dałem na 8x to płyty esperanzy nagrywało mi ok. 30 minut, a TDK w ok 11. W NERO jak dałem sprawdzanie odczytu na płytce esperanza 4x, to wykres dochodząc do 4x przypominał raczej wykres ludzkiego pulsu, nizeli linie w miare prostą. Chciałem sie zapytać czy akurat trafiłem na felerny model, czy ta nagrywarka tak ma poprostu, oraz co moze być powodem nie nagrywania płyt z prędkością 8x: wolno się rozpędza, czy to wina czułości tej nagrywarki na błędy, czy moze wina kontrollera USB. Szukałem materiałów na googlach, le nic konkretnego nie znalazłem, moze źle szukałem ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|