![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
POMOCY--- napęd COMBO QSI DVDRW SDW-041
![]() MAM PROBLEM Posiadam Laptopa z napędem COMBO DVDRW SDW-041. Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows XP Home Edition Wersja 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2 Kompilacja 2600 Producent systemu MEDIONNB Typ systemu Komputer z procesorem x86 Procesor x86 Family 15 Model 2 Stepping 9 GenuineIntel ~2600 Mhz Wersja/data systemu BIOS Insyde Software Version 4.00, 2001-04-02 Nagrywarka nnagrywa bez problemu CD-R, ale niestety problemy są z nagrywaniem płyt DVD. Zazwyczaj nagrywa ok 2-10% i wyskakuje błąd zapisu- płytka spalona i do kosza. Na 20 płyt mam szczęście jak 1 dobrze wypali. Do nagrywania głównie używam NERO 6.3.0.2- prubowałem też innych programów ale to nic nie daje. Ustawiam DMA ale czasami sie przełańcza na PIO. Próbowałem zmieniać Firmware ale zawsze z jakimś były problemy. Jeszcze jeden problem to fakt że nie zawsze za pierwszym razem rozpoznaje płytkę w napędzie-- co robić>>>>>>>>>> Może ktoś ma jakąś radę? Może wiecie jakiego firmware'a najlepiej użyć i skąd go pobrać? Czekam na propozyszyn....\ LAON ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|