![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
co kupic ??? [prosze o wyrozumialosc]
Cześć
To mój pierwszy pościk na tym forum, wiem że pewnie bylo juz pare takich tematów może nawet znalazł bym odpowiedź w przyklejonych tematach ale pilnie potrzebuje odpowiedzi. Jestem na kupnie nagrywary DVD i nie wiem co wybrac czytalem pare testow kazda ma jakis minus. Mysle o - Lite-On SOHW-1213S OEM x12 - Lite-On SOHW-1633 BOX x16 - Nec ND-3500A OEM x16 i cokolwiek w tym przedziale cenowym, zależy mi na tym żeby sprzet dobrze sobie radzil z zabezpieczaniami nagrywal itp itp . Czy jest sens sie pchac w dwuwarstwowe nagrywary prosze o pomoc bo zwariuje ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
benq'a 1620 lub pioneer'a 108
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam litka 12 - jest super
paru znajomych an litki 16 - jest super bierz litka 16 lub czekaj na nowa wersje, jesli nie kupuijjesz teraz odrazu... jak wolisz niektorzy poleca ci lg i pionnera - jak wolisz pamietaj ze litek pali super na firmowych plusach i to nie tdk ![]() no i sporo od fuksa zalezy bo cokolwiek nie wybierzesz to masz ryzyko ze trafisz na walniety egzemplarz co do DL - na razie sensu nie ma bo plyty w cenach horendalnych, ale skoro mozliwosc nagrywania DL nic nie kosztuje to czemu tego nie miec - za kilka miechow plyty staniaja i sie upowszechnia |
![]() |
![]() |
#4 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Rzuć monetą, najlepsze rozwiązanie:
Orzeł Liteon SOHW-1633S Reszka NEC 3500A/AG Kant Liteon SOHW-1213S A jak ci się nie podoba ta próba to jest jeszcze PIONEER 108/a08 ![]() A tak na poważnie bierz obojętnie którą. Teraz różnice pomiędzy napędami są naprawdę niewielkie, a nawet PLEXTORY się popsuły ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
dziekuje Wam za odpowiedzi ale naprawde nie naprowadziliscie mnie ani wogole czy ten Pioneer nagrywa DLe
![]() z gory dziekuje ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Hitokiri Battousai
![]() |
Cytat:
![]() ![]() A co do DL i to Pioneer 108 nagrywa DL, A odczytu DLi nie sprawdzałem (za 1DL mam ok 10-12 DVD+R) ale chyba nie jest z nim tak źle. Ostatnio zmieniany przez tengu : 02.12.2004 o godz. 13:24 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
a kolega nie moglby troche poszukac tylko od razu "jestem nowy ple ple"
jest tego pelno na tym forum |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
@icemac
postaw sie na moim miejscu rozumiem ze jest search lama nie jestem ale np taki przyklejony temat 1000 odpisow chyba bym to rok czytal prosze o troche wyrozumialosci ![]() kieruje sie w strone tego Pioneera bo to jednak jest marka ale czy w tym wypadku warto sie kierowac tylko marka ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
ja mam litka i nie narzekam, pale 4x i jest gicior, stacjonarka czyta i fajoski plytki verbatim azo 4x +R
jak wybierzesz litka to postaw na markowe nosniki +R |
![]() |
![]() |
#11 |
Hitokiri Battousai
![]() |
Ja też mam 1633S i pale wyłącznie na markowych +R (Verbatim, TDK (nawt te od TDK palą mi się całkiem nieźle), Platinum, Dysan (niektórzy mówią że kiepskie ale to chyba zależy od konkretnego modelu)), a mam kumpla, który ma "stoósemkę" i też jest bardzo zadowolony. Chociaż mam wrażenie iż litek odrobinę lepiej radzi sobie z ripowaniem filmów DVD, a co do gier to nie wiem bo robiłem tylko kopię SD 2.60 1:1, która działa wszędzie (Battlefield 1942)
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
@tengu
-> 1633@BSOK co to znaczy ze masz liteon'a 1633s tylko ze zmienionym firmware?? wlasnie tu mam kolejne pytanie: kupuje lite-on'a 1633s i czy musze zmieniac orginalny soft na inny czy na orginalnym bedzie dzialalo super ![]() ![]() jesli chodzi o czyste plyty DVD to myslalem tylko o tych ze sredniej/wysokiej polki ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#14 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Witam!
przepraszam ze sie podepne... ale juz na powaznie przymierzam sie do kupna DVD-RW... no i mam maly dylemat... baaaaaaaardzo dobrze znany na tym forum ![]() pioneer 108 [~370zl] nec 3500 [~315zl] ceny z komputronika nec jest tanszy i szybciej nagrywa CD....a Pioneer cieszy sie i marka, i renoma... ale nic nie moge znalezc o czasie dostepow NEC'a... No i jak jest z korekcja bledow i odczytem w tych nagrywarkach? poradzicie cosik?
![]() Ostatnio zmieniany przez mallow : 02.12.2004 o godz. 16:20 |
![]() |
![]() |
#15 |
Hitokiri Battousai
![]() |
Tak ze zmienionym biosem. W zasadzie nie musisz zmieniać biosu, ale chciałem spróbować i poprawiła się jakość zapisu (odrobinę ale zawsze
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|