![]() |
Cytat:
|
Cytat:
oswiec mnie swoja wiedza "madralo" i nie pisz "my" http://cdrlab.pl/ |
Osobiśce mam nagrywarke cdrw i napęd liteona i nie jstem z nich zadolonoy kiedyś maiłem plextor i to dopiero maszynka :). A która nagrywaka najlepiej wypala tanie nośniki (np. esperanzy)??
Toshiba SD-R5272B DVD R/RW +/- LiteOn DVD R/RW +/- SOHW812S Nec DVD RW+/- 8x model ND-2500A |
ja nigdy nie twierdzilem ze liteon to zla nagrywarka kazda jest dobra jezeli nie stwarza problemow,tylko czytajac fora (nie tylko te) dosc duza grupa osob ma problemy z tymi nagrywarkami a nie mozna mowic rowniez tak ze inne nagrywarki nie maja problemow bo sa nie popularne jak pioneer,nec,plextor lub inne bo niestety tak nie jest.
pozdrawiam |
Cytat:
Już biorę się do czytania - gdybym coś przeoczył lub przeczytał za mało - wiem do kogo się zgłosić :blee: Nie muszę czytać tekstów na innych forach, żeby wiedzieć, że Pioneer był szybszy od Liteona w robieniu spawarek. Zresztą to nie jest tematem dyskusji i nikt tego nie zakwestionował - pytam - na ch.. to piszesz??? Na pewno Liteon nie jest lepszy od Plextora i Pioneera - to moje zdanie - ale że się powtórzę - gdzie napisałem, że jest lepszy??? - bo jakoś znaleźć nie mogę. A skoro tego nie napisałem - to po ch.. to piszesz??? Proponuję nie biegać po innych forach - tylko jeżeli się już wypowiadasz - to rób to z sensem i na temat. Na razie coś tam zobaczyłeś w tekście, a odniosłeś się nie wiem do czego. Czytaj tekst ze zrozumieniem i pisz nie po to żeby inni mówili, że grzes07 znów zabłysnął - tylko po to by coś wnieść. Na razie jednak zabłysnąłeś. :samozapl: No ale chełp się dalej swoją wiedzą - byle na temat:ysz: Masz dwie nagrywarki - Alleluja! Poczekaj trzy lata to zobaczymy jak Liteon się będzie sprawował i wtedy będziemy mieli porównanie - np. do twojego trzyletniego Pioneera - na dziś dzień nie ma żadnych podstaw ażeby takie porównanie robić - jeżeli chodzi o żywotność :taktak: Ponadto Cytat:
Nie jest to moje zdanie, że jeżeli jest czegoś dużo - większy stopień awaryjności, a jeżeli mało - mniejszy - rachunek prawdopodobieństwa - znasz to "mądralo" Cytat:
Tak więc konkludując - krótko i na temat: 1. Liteon na pewno nie jest najlepszym napędem, chociażby porównując do Pioneera i Plextora - jeżeli chodzi o jakość 2. Na pewno jest w czołówce cena/jakość 3. Jest najczęściej kupowanym napędem 4. Jest napędem najczęściej poddawanym wszelkiego rodzaju przeróbkom - np. zmiany biosu 5. Ma dużą awaryjność - co wiąże się między innymi z powyższymi punktami, ale także bardzo dobry serwis - najczęściej wymiana na nowy egzemplarz, nierzadko wyższy model 6. Nie obraziłem się i dajmy już temu pokój :piwko2: |
dobry pomysl
pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:07. |