Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.09.2004, 14:59   #16
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
P.S. i znow zbaczamy lekko na inny tor wypalania
Ale za to jaki przyjemny i niebezpieczny zarazem

Trzeba uważać bo przy TYM wypalaniu i zaiskrzyć potrafi
VIZZARD jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.09.2004, 19:08   #17
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no moze zaiskrzyc i to calkiem mocno

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 15.09.2004, 19:31   #18
da_niel
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2004
da_niel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Faktycznie troszke zboczyliscie ten watek...
Stary 15.09.2004, 19:34   #19
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

oj tam czasami trzeba tak zeby bylo milej

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Turboni jest offline  
Stary 16.09.2004, 10:04   #20
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
no trzeba fakt zwlaszcza jak sasiadce nic nie brakuje
legion jest offline  
Stary 16.09.2004, 10:09   #21
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no to browar i do sasiadki
lub i na romantyczna kolacje
Stary 16.09.2004, 12:22   #22
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez da_niel
Faktycznie troszke zboczyliscie ten watek...
Nie takie rzeczy już się robiło

No i pewnie nie po raz pierwszy i nie ostatni .....
VIZZARD jest offline  
Stary 16.09.2004, 12:31   #23
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nowy firmware od codeguys jest na ich stronie, zwie sie CG3B
Stary 16.09.2004, 13:32   #24
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ciagle Gadanie 3-y Biosy a dalej nic to nie daje moze by tak VS0C juz by sie przydalo moze bedzie caly alfabet
a co do zbaczania tematu to juz byl on zboczony na poczatku wiem bardziej juz nie mozna
legion jest offline  
Stary 17.09.2004, 02:04   #25
Bateau
-=-

Data rejestracji: 24.03.2004
Bateau zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
nowy firmware od codeguys jest na ich stronie, zwie sie CG3B
Ha... new...znaczy cg2b to juz old czy dla tosterow starszych serii?
Może ktoś już ma jakieś uwagi dot tego biosu?

Uch... moze by tak poprawili jakośc dla minusów na ten przykład, plusy kurcze markowe pala sie conajmniej nieźle...
Bateau jest offline  
Stary 17.09.2004, 07:19   #26
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez legion
Ciagle Gadanie 3-y Biosy a dalej nic to nie daje moze by tak VS0C juz by sie przydalo moze bedzie caly alfabet
a co do zbaczania tematu to juz byl on zboczony na poczatku wiem bardziej juz nie mozna
jak ciagle gadanie u mnie na 451@832 jakos na tym lepiej pali niz na vs0a - ale to jest wszystko wzgledne, bo u mnie na stacjonjarce dziala
Stary 20.09.2004, 02:00   #27
djcrash
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.09.2004
djcrash w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to was wszytskich zmartwię
Nagrywarka SOHW 832S firy LiteOn to mała wtopa...
Kupiłem se taką jedna w hurtowni...przyjechałem do domu....
Rozpakowałem, zainstalowałem w kompie, sciągnełem nopwszego Nero niz było w BOXie i nagrałem płytę....
Traf chciał ze to była boxowa płyta LitEOna 8x DVD+R RW no i Wypaliłem ja bez problemu w jakies 7minut
Zadowolony chciałem ją sobie skasować aż tu LiteOn podaje mi poprzez Nero ze to jest DVD+R bez RW ^_^
Mowie spoko moze to jakiś jeden feler ze jej nie rozpoznal ??.

Przy zakupie nagrywarki zakupiłem sobie również 4plyty DVD-R firmy AXE [troszkę porzadkow na dysku mialo byc]
poprosiłem o takie które by pasowały do tego modelu i te co ludzie sobie chwala...

Przygotowana plytke wlozylem do napedu i zaczynam nagrywanie
Zaczeło sie!!!
"Nagrywaniebszar Lead In" Czas pozostały 13min
4minuty pozniej:
"Nagrywaniebszar Lead In" Czas pozostały 9min
1min pozniej :
Nagrywanie skonczone niepowodzeniem!!!! ??

Mowie Ok jedna plyte to moze zle cos nagralem wiec wkladam kolejna i co ??
Jak z strzelił nastepna DVD Zje*****na

W niedziele lece do C.H. i w sklepie komputerowym kupuje plytę i proszę o DVD ktora pojdzie na SOHW832S wiec daja mi DVD-R bo oni tez na ten narywarce nagrywaja wlasnie te plytki i jest OK !!!

Juz powoli zaczelo mnie to troszke denerwowac
Zostala mi jeszcze jedna plyta ktora moglem wytestowac Orginalana LiteOn 8x DVD-R wkladam zdesperowany i klikam nagraj....

Zaczeło sie!!!
"Nagrywaniebszar Lead In" Czas pozostały 13min
4minuty pozniej:
"Nagrywaniebszar Lead In" Czas pozostały 9min
1min pozniej :
Nagrywanie skonczone niepowodzeniem!!!! ??

Teraz juz bardzo wkur****y musze jechac spowrotem do hurtowni z felerna nagrywarka....Tylko co ?? ile bede mial czekac ??

LiteOn mnie teraz zaskoczyl i to na maksa !!!!
NIE WIEM CO MYSLEC I CO ROBIC!?!?!?
MOZE MACIE JAKIES POMYSŁY
TO CZEKAM NA ODPOWIEDZI !!!
POZDRAWIAM !!!
djcrash jest offline  
Stary 20.09.2004, 06:58   #28
kondziorek
Registered

Data rejestracji: 26.08.2004
kondziorek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez djcrash
po pierwsze: litek nie dodaje ze swoja nagrywarka plytek RW - to, ze na plytce tak pisze, to jest jakis znak firmowy, czy cos takiego...
przeciez na pudelku pisze Ci Liteon DVD+R, prawda
akurat kumpla w sklepie tez na to naciagneli - chcial kupic jakies RW, dali mi eRke, na ktorej tez pisze RW, wiec wzial, nagral badziewia, bo to przeciez RW i chcial to potem skasowac...

a co do reszty, zaktualizuj sobie soft w nagrywarce na najnowszy, firmowy, nawet producent zaleca tego zrobienie przed jakakolwiek nia zabawa...

a co do reszty, to moze wina tego archaicznego FW, co jest w nagrywarce

a jednak DVD+R'ki wypalaja sie znacznie lepiej, wiec nie sugeruj sie tym, co Ci mowia sprzedawcy, popatrz na forum, tu wiele razy pisali, ze Litek PREFERUJE DVD+R i to raczej tych lepszych firm, a nie jakies tam badziewia...
przeciez zmiescisz na tej plytce conajmniej 5*CDR, wiec kupno plytek po jakies 5 zlociszy i tak Ci wyjdzie na lepsze, niz nagrywac to ja jakis d*.*h CDR-ach

pozdrawiam,

Ostatnio zmieniany przez kondziorek : 20.09.2004 o godz. 07:00
kondziorek jest offline  
Stary 20.09.2004, 07:19   #29
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

litek daje 2 plytki do wersji box jedna to dvd-r x4 a druga to dvd+r x8 (rw na plytce +r to oznaczenie formatu a nie ze to rw jest).

Żale kierować TU lub TU
Juz nie szukam pracy
Turboni jest offline  
Stary 20.09.2004, 11:11   #30
da_niel
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2004
da_niel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez djcrash
No to nas zmartwiles...

Twoje uprawnienia: