![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2004
![]() |
nagrywanie plików i problem z ich odtwarzankiem
Witam. Ostatnio stałem się szczęsliwym posiadaczem nagrywarki - Liteon 851s. Moja radośc na razie zakończyła się z chwilą nagrania dwóch pierwszych płyt DVD
![]() ![]() Czy ktoś mógłby pomóc mi w rozwikłaniu owego problemu ? pozdrawiam... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2004
![]() |
podobny problem
Ja mam trochę inny problemik, ale w temacie po nagraniu płytki dvdr (esperanza) filmik daje się czytać bezproblemu na nagrywarce liteon, natomiast w odtwarzaczu stacjonarnym czyta jakieś 60 minut filmiku (dotego czasu bez problemu)potem się klatkuje i zacina! Czy winą są płytki? albo coś innego?? Nagrywałem pliki w nero 2x (kompresowałem dvd2one1.23), nagrywałem także przez clonedvd i to samo się robi!
Pozdrawiam wszystkich! |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Witam!
Przedewszystkim to zalecam zmiane płyt na coś markowego. Mój problem był taki że stacjonarka nie czytała mi płyt +R/RW a na -R klatkował.-RW nie widzi wcale. (LG5183) Mam spawarke Liteona 811s. Problem rozwiązałem przez podmiane biosu na najnowszy, zaczełem używać płytek markowych +R no i obowiązkowy program BOOKTYPE w tle podczas nagrywania, z ustawioną opcją DVD-ROM. Od tego momentu działa wszystko wspaniale. THX spróbuj z płytą +R/RW i zobacz czy soniak łyknie. Moim zdaniem powinien gdyż płyty nagrane jako DVD-ROM są widziane przez odtwarzacze jako standardowo tłoczone oryginały! Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
|
|