Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.03.2004, 17:57   #1
THX
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.03.2004
THX w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywanie plików i problem z ich odtwarzankiem

Witam. Ostatnio stałem się szczęsliwym posiadaczem nagrywarki - Liteon 851s. Moja radośc na razie zakończyła się z chwilą nagrania dwóch pierwszych płyt DVD . Zgrałem pliki mpeg2 w formacie ISO, bezpośrednio na płytę. Takie same pliki zgrałem koledzie na CDR, którą to odtworzył bez problemów na tanim odtwarzaczu z hipermarketu. U mnie, niestety, nie ma tak dobrze. Być moze dlatego, że mój stacjonarny odtwarzacz Sony DVP-S 525 nie czyta nic, oprócz DVD oraz DVD-R. Zgranych empegów tez nie czyta. Problem jest głębszy, bowiem nie moge także czytac tych plików ani na nagrywarce komputerowej, ani z dvd-romu. Obraz jest klatkowany. Zastanawiam się, czy nie jest to wina płyt ( jakies wynalazki za 3 zł )) albo czegoś innego. Sprawdzę jeszcze, czy będę w stanie zgrac z płyty owe pliki do kompa.
Czy ktoś mógłby pomóc mi w rozwikłaniu owego problemu ?
pozdrawiam...
THX jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.03.2004, 19:16   #2
pipo
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.03.2004
pipo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
podobny problem

Ja mam trochę inny problemik, ale w temacie po nagraniu płytki dvdr (esperanza) filmik daje się czytać bezproblemu na nagrywarce liteon, natomiast w odtwarzaczu stacjonarnym czyta jakieś 60 minut filmiku (dotego czasu bez problemu)potem się klatkuje i zacina! Czy winą są płytki? albo coś innego?? Nagrywałem pliki w nero 2x (kompresowałem dvd2one1.23), nagrywałem także przez clonedvd i to samo się robi!
Pozdrawiam wszystkich!
pipo jest offline  
Stary 23.03.2004, 20:57   #3
pysio78
Bywalec

Data rejestracji: 25.02.2004
pysio78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!
Przedewszystkim to zalecam zmiane płyt na coś markowego.
Mój problem był taki że stacjonarka nie czytała mi płyt +R/RW a na -R klatkował.-RW nie widzi wcale. (LG5183) Mam spawarke Liteona 811s. Problem rozwiązałem przez podmiane biosu na najnowszy, zaczełem używać płytek markowych +R no i obowiązkowy program BOOKTYPE w tle podczas nagrywania, z ustawioną opcją DVD-ROM. Od tego momentu działa wszystko wspaniale. THX spróbuj z płytą +R/RW i zobacz czy soniak łyknie. Moim zdaniem powinien gdyż płyty nagrane jako DVD-ROM są widziane przez odtwarzacze jako standardowo tłoczone oryginały!
Pozdrawiam!
pysio78 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: