![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
nowe biosy do Asus-a DVD E616
na stronach www.asus.com i www.asus.com.tw pojawiły sie biosy ver. 2.1 oraz ver. 2.2
czy ktos juz je flashowal? jakie wrazenia po operacji, cos zmieniaja? itp. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Dobry Człowiek
![]() |
widze że chyba nikt nie ma takiego Asusa albo nie wgrywa nowego biosu więc sam się za to wziąłem
walczyłem z tym pół dnia nie mogłem wgrać pod win2000 biosu 2.1 lub 2.2 za pomocą aplikacji ze strony producenta, wywalało mi błąd (w załączniku zrzut) nie wiem czemu a próbowałem wszystkich możliwych sztuczek (wył/wł trybów PIO/DMA, przełączanie Master/Slave, przepinanie taśmy IDE 1-2) kiedy ściągnąłem ten bios w wersji .bin użyłem MtkWinflash i również mi wywaliło błąd "MtkWinflash spowodował błąd i nastąpi jego zamknięcie" - myślałem że już mi padł DVD ale farta miałem dopiero udało się wgrać nowy biosik ver. 2.2 za pomocą Mtkflash pod DOS-em (napęd podłączony jako Secondary Slave) jak zrobię testy zamieszczę zrzuty z programu NeroCDSpeed |
![]() |
![]() |
#3 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Sam mam to DVD, ale na biosie 2.0 chodzi ok . Bałem sie wgrywać nowy, bo coś mogło nawalić. Jak opublikujesz testy i wsio będzie w porządku to może też się zdecyduje. Ciekawa, czy na nowym biosie też jest możliwy odczyt płyt CD z Key2audio.
Aha no i garatuluję uporu i odwagi. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#4 |
Dobry Człowiek
![]() |
oto i zrzuty
Konfiguracja: Windows 2000 PL SP3 AMD 1600+ @1700+ 768 MB RAM DDR 266 ECS K7VTA3 (VIA KT333+RAID) ASPI 4.60 NeroCDSpeed 1.02 Asus DVD podpięty jako Primary Slave (kabel ATA100 ale ograniczony transfer do ATA33 poprzez napęd CD-RW) Lite-On 48246S podpięty jako Primary Master Płyta CD-R 700MB (Mediasonic Silver x40) z danymi |
![]() |
![]() |
#5 |
Dobry Człowiek
![]() |
tłoczona płyta CD Audio
|
![]() |
![]() |
#6 |
Dobry Człowiek
![]() |
a to szczegółowe dane z programu NeroCDSpeed 1.02
|
![]() |
![]() |
#7 |
Dobry Człowiek
![]() |
niestety nie mam płyty zabezpieczonej Key2Audio więc nie odpowiem na pytanie kolegi madmax2
po zmianie biosu napęd pracuje według mnie wzorcowo |
![]() |
![]() |
|
|