Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2005, 11:21   #1
oozz
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.01.2005
oozz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co zrobić z 851S

Przede wszystkim chciałbym wszystkich powitać jako osoba nowa na forum. Wprawdzie czytam już od pewnego czasu wszystkie (prawie) posty, ale dopiero teraz nabrałem ochoty na pisanie.
A ochota "wyszła" po testach wypalonych przeze mnie płyt.
Nagrywałem głównie na vacos'ach. Wypaliłem też kilka verbatim'ów.
Niestety PI dla vacosów to przeciętnie 700 (max nawet 1000)..... Dla verbatimów max 35. PIF dla vacosów dochodzi do 180, verbatimy koło 20.

Nie jest to szczyt szczęścia. Co mogę zrobić by było lepiej?
Czytałem na kilku wątkach, ale była to wiedza dosyć porozrzucana. W dodatku od czerwca, czy września pewnie wiele się zmieniło.
Jaki bios warto wgrać?
W jaki sposób? (spod dos'a?) i jakim, najlepiej programem.
Nie zależy mi, na razie, na nagrywaniu płyt dwuwarstwowych(jeszcze za drogie są)-zresztą nie jestem pewien czy tą wypalarkę można do tego zmusić. Chciałbym po prostu mieć lepiej wypalone płyty.
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich
oozz jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.01.2005, 11:25   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zmusic mozna do wypalania plyt DL

a jak nie chcesz przerabiac na SOHW-832 to wgraj jakis najowszy bios ze strony litka http://www.liteonit.com/ODD/e_index.asp
Stary 10.01.2005, 18:59   #3
milicja3
Bywalec

Data rejestracji: 03.05.2003
milicja3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam 451@832 swietnie pali ale tylko na markowych nośnikach, Verbatin TDK, Platinum bios 832S.CG3B.patched-451S-851S
milicja3 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: