![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
Co zrobić z 851S
Przede wszystkim chciałbym wszystkich powitać jako osoba nowa na forum. Wprawdzie czytam już od pewnego czasu wszystkie (prawie) posty, ale dopiero teraz nabrałem ochoty na pisanie.
A ochota "wyszła" po testach wypalonych przeze mnie płyt. Nagrywałem głównie na vacos'ach. Wypaliłem też kilka verbatim'ów. Niestety PI dla vacosów to przeciętnie 700 (max nawet 1000)..... Dla verbatimów max 35. PIF dla vacosów dochodzi do 180, verbatimy koło 20. Nie jest to szczyt szczęścia. Co mogę zrobić by było lepiej? Czytałem na kilku wątkach, ale była to wiedza dosyć porozrzucana. W dodatku od czerwca, czy września pewnie wiele się zmieniło. Jaki bios warto wgrać? W jaki sposób? (spod dos'a?) i jakim, najlepiej programem. Nie zależy mi, na razie, na nagrywaniu płyt dwuwarstwowych(jeszcze za drogie są)-zresztą nie jestem pewien czy tą wypalarkę można do tego zmusić. Chciałbym po prostu mieć lepiej wypalone płyty. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zmusic mozna do wypalania plyt DL
a jak nie chcesz przerabiac na SOHW-832 to wgraj jakis najowszy bios ze strony litka http://www.liteonit.com/ODD/e_index.asp |
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.05.2003
![]() |
ja mam 451@832 swietnie pali ale tylko na markowych nośnikach, Verbatin TDK, Platinum bios 832S.CG3B.patched-451S-851S
|
|
|
![]() |
|
|