![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
![]()
Własnie, co zyskam kupując zamiast nagrywarki dvd-r/rw combo dvd-rw/dvd+rw? Wiem co stracę - minimum 300 zł.
Na dvd-r przegram ulubiony film. Zrobie backup ulubionej gry mojej córki.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
re_ co zyskam
ano to ze bedziesz mogl uzywac wszystkich plytek ktore ci wpadna w rece, a co do odtwarzanie na stacjonarnym dvd to bez roznicy. ta czy ta bedzie ok. od ciebie zalezy co wybierzesz
![]()
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.12.2002
![]() |
Wedlug mnie nic nie zyskasz... Wszystko zrobisz na DVD-R. Zyskalbys, gdyby plyty DVD+R/W byly tansze od DVD-R/W ale tak nie jest -- plyty DVD+R sa nawet drozsze od "minusowych". Wprawdzie jeszcze troche i na rynku wiekszosc nagrywarek bedzie dwuformatowych ale czyms firmy produkujace nagrywarki musza kusic klient, chociaz nie zawsze bedzie to wykorzystywane.
Takie jest moje zdanie. ![]() A nad jaka nagrywarka dwuformatowa sie zastanawiales?
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
w sprawie + czy -
Nie rozumiem dlaczego mozna pisac iz nic nie stracisz?
Chyba przdmówca ma wypalarkę jednoformatową i wten sposób sam siebie usprawiedliwa. Jeżeli brak jest jakiś cech które obniżają możliwości nagrywarki wieloformatowej (+ i - ) to chyba warto wejść w jej posiadanie - zawsze będzie łatwiej cokolwiek wysmażyć. W tej chwili różnica jest w cenie (to fakt) ale jeżeli rozpatrujesz którą wybrac to rozumiem że cena nie jest głównym parametrem wyboru. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.12.2002
![]() |
Re: w sprawie + czy -
Cytat:
Na dzien dzisiejszy kupno nagrywarki dwuformatowej nie daje az tak duzych korzysci, zeby doplacasz duze pieniadze, poniewaz kompatybilnosc obydwoch formatow jest podobna. Za pol roku, moze dluzej na rynku 90% nagrywarek bedzie dwuformatowych, poniewaz teraz to wlasnie tym producent zacheca do wybrania swojego produktu. Ale bedzie tak dopiero, gdy przestana byc produkowane/sprzedawane starsze modele, ktore sa jednoformatowe. Takie jest moje zdanie i kazdy moze sie z nim zgodzic lub nie. :-) Jezeli ktos ma sensowne argumenty na to, ze kupno nagrywarki dwuformatowej niesie jakies super korzysci to prosze o podanie ich. ![]()
![]() |
#6 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Re: w sprawie + czy -
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam Jabba |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.06.2003
![]() |
mam DVD stacjonarne i nie wszystkie minusy mi czyta. WG firmy philips ten odtwarzacz łyka TYLKO plusy.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2002
![]() |
nie wiem czemu ktoś ma problemy z PHILIPSami ,pracuje w sklepie RTV i nie widziałem jeszcze PHILIPSA który nie czytałby moich płyt DVD-R.
pale na PRINCO x1,x2,x4,RWx1 oprucz DVD AIWA model 730 niebyło jeszcze DVD które by nieczytało tych płyt ,a przeleciałem sporo.
#9 |
Nowy na forum
![]() |
No niestety moj 625 tak ma - nie czyta plytek nagranych przez znajomego ( modelu nagrtwarki nie znam) z ktorymi stacjonarna yamaha sobie radzi bez problemow.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2002
![]() |
to nowy model JPEG,WMA,MP3 itd. mam go na sklepie i wszytko chodzi ok!.A najśmieszniejsze jest to że YAMAHA to też PHILIPS zamknięty w innej obudowie ,przynajmniej te modele które ja widziałem.
#11 |
Nowy na forum
![]() |
no ta yamaha tez oparta na philipsie. Moze z softem cos do tego 625 przekombinowali. U mnie rozpoznaje, ze plytka jest DVD a potem zamiast uruchomic tracka wypisuje loading - i to juz jest koniec
![]() |
![]() |
![]() |
|
|