![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Czas rekompresji, jak dlugo idzie u Was
Interesuje mnie jak u Was sie przedstawia predkosc rekompresji filmu na danej konfiguracji sprzetowej
U mnie bylo tak: konfig: p4 2,4GHz, 512 DDR ram, chipset i845 PE film: RAN Akiro Kurosawy, czas trwania filmu 153 min kodek: CCE-SP v 2.62 ilosc przebiegow: 9 czas kodowania: 3h ciekaw jestem jak u Was sie to przedstawia podajcie "przyklady z wlasnej skory" prosze, oczywiscie zdaje sobie sprawe ze to bardzo zalezy od samego filmu ale i tak interesuja mnie te dane na ich podstawie i znajomosci danego filmu mozna pozniej przynajmniej w przyblizeniu oszacowac czas rekompresji. Dzieki z gory Pozdrawiam |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
A mnie bralo
konfig: Celeron 700 MHz, 256 DIMM ram, chipset i815 film: Gladiator, czas trwania filmu 2h 15min (nie pamietam dokladnie) kodek: CCE-SP v 2.50 ilosc przebiegow: 4 (chyba na 4 bylo ustawione) czas kodowania: od 15.00 do 23.00 i robil jeszcze (chyba transkrypce) czas przewidywany na 11h (czy to normalne czy cos u mnie nie tak?) gdyby mogl mi ktos przeslac nowsza wersje kodeka z ...... ucieszylbym sie |
|
|
|
|
#3 | |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Re: Czas rekompresji, jak dlugo idzie u Was
Cytat:
|
|
|
#4 | |
|
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Sam chcialbym wiedziec dlaczego to tyle trwa. Wszystko robie wg waszych opisow. Uzywam CCE 2.50
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Samego mnie to zastanawia
?Jest to raczej malo prawdopodobne ale podalem to co bylo wpisane w dvd2dvdr jako passes a tam za kazdym razem mam 9 wczoraj kodowalem film 7,3 Gb czs od 18:47 do 23:20 czyli prawie 5 godzin ale teraz juz sie przyjrzalem co on tak naprawde robipierwsze poltora godziny robil mape filmu i plik roboczy, a nastepna 2,5 bulo dwustopniowe kodowanie, czyli na zdrowy rozsadek wychodza 3 przebiegi ?? hmm porownalem jakosc orginalu i kopii skompresowanej praktycznie nie do odroznienia Dlaczego program sam sobie ustawia ilosc przebiegow a pozniej wychodzi ze jest inaczej Powiedzcie mi co jest u mnie nie tak wiem ze powinno byc dluzej przy takich ustawieniach czyli 9 passes. |
|
|
|
|
#7 |
|
KONKWISTADOR
![]() |
3 przegiegi w pięć godzin to rozumiem, bo 9 w trzy godziny jest mało realne, chyba że na Deep Blue
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 30.05.2003 o godz. 16:06 |
|
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
dokladnie mnie tez sie tak wydaje ale podalem to co bylo ustawione w programie i teraz probuje dojsc czemu nie bylo tak jak ustawilem
|
|
|
|
|
#9 |
|
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Moze to bylo 9 bitów a nie przebiegów
![]() Fafer
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Masz racje Fafer to byla rozdzielczosc
a teraz wyglada to tak: przy dwoch wlasciwych przebiegach i zmiennym bitrate czas wacha sie od 3,5 - 6 h w zaleznosci od filmu czy mozna to jakos przyspieszyc ?? oczywiscie nie tracac jakosci zbytnio?? aha i jeszcze jedno program dvd2dvdr czasem wlaczy mi zigzag..costam do czego ta opcja sluzy ?? Dzieki |
|
|
![]() |
|
|