![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Czemu obraz skacze?
Witam,
Parenaście filmów już sobie przerobiłem, ale pierwszy raz widzę coś takiego. Na kompie chodzi jak trzeba, a w stacjonarnym skacze. Dzieje się tak tylko na zwiastunie bo sam film odtwarza się płynnie. Przygotowuję za pomocą BIG3. Nie ma znaczenia, czy Progressive czy Interlaced był wybrany. Jedyne co mi się nasuwa to średni bitrate na poziomie 1800-1850. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Być może to wina nośnika lub zbyt dużej prędkości wypalania?
Bitarte raczej odpada...
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Raczej nie wina prędkości wypalania bo to DVD wielokrotnego zapisu i nie raz jej już używałem, więcej - następny film na tej płytce nie miał już tego problemu.
|
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Ktorej wersji CCE uzywales?
Używałeś BatchCCEWS czy DoCCE4U ?
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Na wstępie przepraszam, że tak długo nie odpowiadałem.
Najpierw używam NuMenu wraz z DoCCE4U i CCE 2.5 (bo tylko tak chce działać), potem DIF4U i BatchCCEWS z CCE 2.63. Tak było w ostatnim przypadku, lecz wcześniej skopiowałem sobie 6ty dzień nie kompresując menu, samym BatchCCEWS i CCE 2.63 i było to samo, czyli dodatki skaczą. |
![]() |
![]() |
#6 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
2.63?? hmm chyba nigdy nie uzywalem takiej wersji.
Prawdopodobnie (znowu! ![]()
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Pisałem z pamięci to i się pomyliłem - chodzi oczywiście o wersję 2.67.0.0.23.
Wziąłem się jeszcze raz za bary z filmem 6-ty dzień. Zobaczymy jak teraz mi to wyjdzie. Pamiętam, że za pierwszym razem na pewno miałem zaznaczone w opcjach DIF4U, że kolejność pól była ustawiona dla BatchCCEWS, choć (to już przy innym filmie) czasami pojawiał się haczyk przy Top Field First ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Sprawa się wyjaśniła. Mój problem dotyczy dodatków w PAL'u i z Interlace'm. Winowajcą byl BatchCCEWS w wersji 0.9.1.3. Po zastąpieniu go nowszą wersją 0.9.1.4 (znacznie poprawioną) dodatki odtwarzają się bez efektu stroboskopowego.
![]() Wyszła już nowsza wersja 0.9.1.5, ale jeszcze jej nie testowałem. |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.04.2004
![]() |
Skacze film
Witam mam nadzieje ze ktos jeszcze drazy ten temat ja troche z podobnym problemem a nie chce zasmiecac forum wiec tu sie dopisze.
Zgrywam z kasety video film w rozdzielczosci roznych 704x i 720x w formacie dvd tzn odrazu kompresuje mpeg2 . Poz graniu jest wszystko ok wypalam plytke programem Ulead Video Studio z menu lub Ulead Movie Factory w tle dvdinfo zmienia mi Booktype na DVD-ROM. Plytka po nagraniu w kompie chodzi dobrze a na stacjonarnym skacze ? dlaczego ? nagrywam nie pierwszy raz dotychczas nie bylo problemu mialem dluga przerwe (obrabiam sluby) zgrywam karta Winfast Deluxe 2000. Nagrywarka 812S@DRU700A. Gdzie lezy problem ? Na kompie chodzi ladnie....
ASUS A7N8X2.0 Deluxe ACPI BIOS Rev 1007/ST3120026A/NVIDIA GeForce4 Ti 4800 320/690mhz SE Driver Morpheusware Remix Extreme Video/Samsung SyncMaster 700IFT (CSH780B*)/ 2x512ddr/2cl dual-400mhz KingSton/Barton2600@3200/350w-ATX(d4040) ---===Lite-on 812s & Lite-on 52-32-52===--- |
![]() |
![]() |
|
|