Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2004, 19:31   #1
Tesaro
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.07.2004
Tesaro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czemu palnik tak wolno zczytuje?

Mam pytanie, co generalnie wpływa na szybkość zapisu i zczytywania płyty? Mam dość szybką nagrywarke (tak mi sie wydaje) LiteOn SHOW 832 z biosem V08 a płytę zczytuje mi 2-3 h gdzie u znajomego na wolniejszej ta sama płyta zczytywana jest w 30 min. Czy kwestią jest wymiana proca czy dokupienie pamięci? Dziekuje za pomoc.
Tesaro jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.07.2004, 19:50   #2
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sprawdz czy masz włączone DMA ,jeśli nie to włącz
Stary 26.07.2004, 01:01   #3
nacuna
Wymiatacz

Data rejestracji: 30.01.2004
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tesaro
Mam pytanie, co generalnie wpływa na szybkość zapisu i zczytywania płyty? Mam dość szybką nagrywarke (tak mi sie wydaje) LiteOn SHOW 832 z biosem V08 a płytę zczytuje mi 2-3 h gdzie u znajomego na wolniejszej ta sama płyta zczytywana jest w 30 min. Czy kwestią jest wymiana proca czy dokupienie pamięci? Dziekuje za pomoc.
A ile gb zajmuje ta plyta? U mnie zczytanie danych na plycie dvd 4,7gb zajmuje okolo 5-10min. Zczytuje za pomoca dvd-rom Toshiba 1802
nacuna jest offline  
Stary 26.07.2004, 13:18   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
predkosc jest uzalezniona od wielu czynnikow, ale zobacz czy masz wlaczone DMD tak jak napisal ci namor - to przewaznie podstawowa przyczyna, pozniej dysk, magistrale, procek itp. ble ble
Stary 26.07.2004, 17:39   #5
nacuna
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez icemac
predkosc jest uzalezniona od wielu czynnikow, ale zobacz czy masz wlaczone DMD tak jak napisal ci namor - to przewaznie podstawowa przyczyna, pozniej dysk, magistrale, procek itp. ble ble
JEsli koles ma widowsa xp to DMA jest automatycznie wlaczone.
Zas jesli ma 2000 to trzeba juz samemu wlaczyc.
nacuna jest offline  
Stary 27.07.2004, 00:44   #6
Tesaro
Nowy na forum

dziekuje. Włączyłam DMA. Mam pytanie czy Synchroniczne przesyłanie danych też włączyć? Mam też problem z aspi czy zainstalowanie v472 poprawi też szybkość?
Tesaro jest offline  
Stary 27.07.2004, 00:53   #7
nacuna
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez Tesaro
dziekuje. Włączyłam DMA. Mam pytanie czy Synchroniczne przesyłanie danych też włączyć? Mam też problem z aspi czy zainstalowanie v472 poprawi też szybkość?
Poprawna instalacja ASPI pomaga przy zapisie danych.
Glownie to od DMA zalezy przesyl danych np szybkosc kopiowania.
nacuna jest offline  
Stary 27.07.2004, 19:20   #8
Tesaro
Nowy na forum

Czy jakims jeszcze softem można poprawić prace nagrywarki? Mam Win98se bo procek to PentiumIII 733 i 256MB ramu. Czy sa jakies specjalne drivery do LiteOn'a 832? czy tylko Firmware? Przepraszam za lamerskie pytania, jak kogoś uraziłam
Tesaro jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: