![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2005
![]() |
Czmue w nero nie moge nagrywac z x2
Posiadam Dvd r+ i chcialbym nagrac filmy jako dysk z danymi wiem ze trzeba nagrywac z 2x bo puzniej plytanie bedzie czytala filmow.A w nero najnizszą pretkośc pokazuje x4 a ja chce z 2x nagrywac,pomurzcie
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
tak mam na nero ,nie pisze bzdur
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Może masz tak w nero lecz co z tą prędkością 2 x tak się upierasz? Ja wszystkie filmy nagrywam x 4 i nie mam żadnych problemów. I tak podstawa to nośniki.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
to że najniższa prędkość jaką możesz wybrać to x4 jest uzależnione od biosu nagrywarki a nie od programu do nagrywnia i jak byś troche poczytał forum to napewno dowiedział byś się że nagrywanie z mniejszą prędkością nie oznacza lepiej a wręcz przeciwnie osobiście pale z prędkością x12 i x16 i nie ma żadnych problemów z odczytem tak wypalonej płytki nawt na PS2
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Sprzęt mam dobrt bios mam najowszyzgrany ,posiadam lg Gsa 4163b internal e-ide/atapi .Sugerowalem sie tym ze kumpel jak nagrywal z 4 to plyta nie działała a jak z 2 to bylo ok odnosnie divixów a mial liteona 16 iles
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Podstawa to nośniki. Filmy na TDK i Verbatimach ..ewentualnie Platinum. Resztę pominę milczeniem. x 4 to wg mnie dobra i bezpieczna prędkość do wypalania filmów.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a jeszcze ciekawe, które płyty DVD+R mają przewidziane nagrywanie 2x? ja takich nie widziałem - wszystkie 2,4x
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Ja chciałbym nagrywać z pretkoscio 2 albo 1 bo przywyrzszych niestety przy 20% nagrywania operacja nie idzie dalej ziolona lampka sie swieci i nie ma kontynuacji cos jest nie tam
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Na TDK chciałbym nagrywać z pretkościo 1 lub 2
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
DVD Deccypter w Trybie ISO Write pozwala na dowolne ustawienie prędkości nagrywania - a przed każdym nagrywaniem sprawdza zalecaną prędkość nagrywania do danego nośnika. Także teoretycznie można nagrywać nim płytkę z prędkością mniejszą niż zalecana przez producenta zapisana w biosie nagrywarki tylko pytanie czy da się ją później bez problemów odczytać bo w sumie tego nigdy nie miałem potrzeby próbować.
ALe jak chcesz spróbować to ... twoja wola |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Cytat:
witam w 100% popieram (uzależnione od biosu nagrywarki) , a to co napisal kolega "rafbi" to tylko teoria co do programu DVD Decrypter mozemy sobie ustawic predkosc 2x ale program i tak nagra inaczej(bios). Posiadam nagrywarki Pioneer (nowe modele + najnowsze firmware) i plytki Ricoh 1-8x nagrywa z minimalna predkoscia 4x, robilem zmiany w rejestrze ktore w sumie nic nowego nie wniosly. A tak apropo do PS2 i predkosci 12x(16x) to niestety nie zgadzam sie z toba, zadne dobre forum na temat PS2 nie poleca takich predkosci nagrywania (gamebackup, konsoleforce,neskiller,pc-welt2, gametop i inne), sam bawie sie tym tematem juz od 2001 roku a moja pierwsza nagrywarka byl Pioneer DVR 103. Kazdy ma wolny wybor i zrobi co chce ale chce zaznaczyc ze moje pierwsze plytki (PS2) a bylo to dosyc dawno(dobre kilka lat temu) do dzisiejszego dnia chodza bez "zgrzytu" i zycze kazdemu tego samego, juz od dawno jest wiadomo ze laser w konsolach PS2 jest kiepskiej jakosci i dlatego nie polecana jest szybka predkosc nagrywania jak np. 12x lub pozal sie boze 16x pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
|
|