Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.02.2003, 20:39   #1
bananmarcin
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.02.2003
bananmarcin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question czy da się kopiować filmy na SonyDRU500A

Czy da się kopiować filmy DVD na nagrywarce SonyDRU500A bo słyszałem , że są z tym problemy na tej nagrywarce, a przymierzam się do jej zakupu ze względu na nagrywalność DVD+/-RW ale mam wątpliwości w związku z tym kopiowaniem filmów, a może kupić Pioneera 105? Co radzicie, z góry dziękuje za odpowiedzi i porady. Pozdrawiam Bnan
bananmarcin jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.02.2003, 11:06   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam tą nagrywarkę i nagrywa/kopiuje filmy znakomicie.
wcześniej używałem Pioneera i Toshiby i moim zdaniem Sony jest od nich lepszy.
CobraVerde jest offline  
Stary 06.02.2003, 11:27   #3
bananmarcin
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.02.2003
bananmarcin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki a jakich używasz do tego programów? Jeśli możesz napisz. Pozdrawiam Banan
bananmarcin jest offline  
Stary 06.02.2003, 11:55   #4
CobraVerde
KONKWISTADOR

do kopiowania - DVD2DVDR www.gropp-shop.de/movie2digital/DVD2DVDR_137.zip
albo DVD2ONE - www.dvd2one.com
poza tym doskonałego encodera mpeg2 CCE 2.50
do authorigu - Sonic Scenarist, Spruce DVDMaestro, Ulead DVD Workshop
zjarzyj tutaj http://www.doom9.org/guides.htm albo tu http://www.dvdrhelp.com/dvdripping - znajdziesz tam sporo ciekawych poradników.
pozdrawiam
CobraVerde jest offline  
Stary 08.02.2003, 10:34   #5
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.02.2003
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
CobraVerde napisa***322;(a)
mam tą nagrywarkę i nagrywa/kopiuje filmy znakomicie.
wcześniej używałem Pioneera i Toshiby i moim zdaniem Sony jest od nich lepszy.
A mozesz napisac w czym jest lepszy?
Luzaczek jest offline  
Stary 08.02.2003, 11:32   #6
CobraVerde
KONKWISTADOR

Cytat:
Luzaczek napisa***322;(a)
A mozesz napisac w czym jest lepszy?
1. Toshiba ma problemy z obsługą tańszych nośników - czasem nie chce nagrywać x2. np. potrafi te same płytki Esperanzy i Princo nagrywać x1 a potem x2. poza tym nagrywa tylko max. x2 a już za chwile bedą nośniki x4.
2. Pioneer przegrzewa się przy nagrywaniu x2 przy niektórych nośników co może grozić uszkodzeniem mechanizmu nagrywarki. problem miał rozwiązać nowy firmaware ale nie wiadomo co będzie z nagrywaniem x4.
3. obie nagrywarki zapisują tylko w standardzie "-R", więc nagrywarka która nagrywa i "+" i "-" jest naturalnie lepszym wyborem bo standard "+R" jest obsługiwany przez większą liczbę odtwarzaczy stacjonarnych niż "-R". na oko widać, że "plusy" się lepiej nagrywają - samo kalibrowanie lasera zajmuje w przypadku "minusów" ok. 2 min - w przypadku "plusów" trwa to ok. 30 sek.
większość płytek które nagrałem to "minusy" ale odkąd mam ten model Sony, preferuję zdecydowanie standard "+R" przynajmniej jeżeli chodzi o filmy. oczywiście ze wzgędu na niższą cenę nośników "-R", też je nadal zamierzam wykorzystywać.
CobraVerde jest offline  
Stary 08.02.2003, 13:16   #7
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.02.2003
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
CobraVerde napisa***322;(a)
3. obie nagrywarki zapisują tylko w standardzie "-R", więc nagrywarka która nagrywa i "+" i "-" jest naturalnie lepszym wyborem bo standard "+R" jest obsługiwany przez większą liczbę odtwarzaczy stacjonarnych niż "-R". na oko widać, że "plusy" się lepiej nagrywają - samo kalibrowanie lasera zajmuje w przypadku "minusów" ok. 2 min - w przypadku "plusów" trwa to ok. 30 sek.
większość płytek które nagrałem to "minusy" ale odkąd mam ten model Sony, preferuję zdecydowanie standard "+R" przynajmniej jeżeli chodzi o filmy. oczywiście ze wzgędu na niższą cenę nośników "-R", też je nadal zamierzam wykorzystywać. [/B]
Uhm, dzieki za wyjasnienia. Moim zdaniem ciezko jest powiedziec jak to jest z ta kompatybilnoscia + i -. Niedawno czytalem w Enterze, iz minusy sa lepsze, a w Chipie, ze plusy (albo odwrotnie). Ja mam minus i nie spotkalem jeszcze napedu, ktory by tego nie przeczytal...

Co do szybkosci - to fakt, plus jest szybszy. Pytanie tylko, czy warto za te szybkosc placic kilkaset zlotych wiecej na samej nagrywarce. Bo widzisz... pomijajac dyskusje czy plus czy minus jest lepszy - jednym z wazniejszych jest czynnik ekonomiczny. Firmowa plytka plusa potrafi kosztowac 20zl, do tego 7zl za wypozyczenie filmu. Zakladajac, ze mam 100 plyt - musze doliczyc kolejne 3zl na kazdej jako roznice w cenach nagrywarki. Efekt? Taka plytka kosztuje ok. 30zl. Uwazam, ze jest to sporo - smialo mozna nabyc dzis oryginal za 30-40zl (patrz: allegro). Natomiast minus... Wypozyczenie z nagraniem to 12zl, do tego na tych 100 plytach oszczedzam 3zl/szt, bo nie kupilem Sony. Efekt: 9zl/szt. Calkiem przyjemna suma. Dodam tylko, ze nagrywacza kupilem na spolke z kolega, czesc CDkow sprzedalem i jak to zliczyc do kupy to okazuje sie, ze moja nagrywarka DVD taniej mnie wyszla niz CD. Jednakze TYLKO dlatego, ze to wlasnie minus.
Luzaczek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: