![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2003
![]() |
![]()
Czy da się kopiować filmy DVD na nagrywarce SonyDRU500A bo słyszałem , że są z tym problemy na tej nagrywarce, a przymierzam się do jej zakupu ze względu na nagrywalność DVD+/-RW ale mam wątpliwości w związku z tym kopiowaniem filmów, a może kupić Pioneera 105? Co radzicie, z góry dziękuje za odpowiedzi i porady. Pozdrawiam Bnan
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
mam tą nagrywarkę i nagrywa/kopiuje filmy znakomicie.
wcześniej używałem Pioneera i Toshiby i moim zdaniem Sony jest od nich lepszy. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2003
![]() |
Dzięki a jakich używasz do tego programów? Jeśli możesz napisz. Pozdrawiam Banan
|
![]() |
![]() |
#4 |
KONKWISTADOR
![]() |
do kopiowania - DVD2DVDR www.gropp-shop.de/movie2digital/DVD2DVDR_137.zip
albo DVD2ONE - www.dvd2one.com poza tym doskonałego encodera mpeg2 CCE 2.50 do authorigu - Sonic Scenarist, Spruce DVDMaestro, Ulead DVD Workshop zjarzyj tutaj http://www.doom9.org/guides.htm albo tu http://www.dvdrhelp.com/dvdripping - znajdziesz tam sporo ciekawych poradników. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
2. Pioneer przegrzewa się przy nagrywaniu x2 przy niektórych nośników co może grozić uszkodzeniem mechanizmu nagrywarki. problem miał rozwiązać nowy firmaware ale nie wiadomo co będzie z nagrywaniem x4. 3. obie nagrywarki zapisują tylko w standardzie "-R", więc nagrywarka która nagrywa i "+" i "-" jest naturalnie lepszym wyborem bo standard "+R" jest obsługiwany przez większą liczbę odtwarzaczy stacjonarnych niż "-R". na oko widać, że "plusy" się lepiej nagrywają - samo kalibrowanie lasera zajmuje w przypadku "minusów" ok. 2 min - w przypadku "plusów" trwa to ok. 30 sek. większość płytek które nagrałem to "minusy" ale odkąd mam ten model Sony, preferuję zdecydowanie standard "+R" przynajmniej jeżeli chodzi o filmy. oczywiście ze wzgędu na niższą cenę nośników "-R", też je nadal zamierzam wykorzystywać. |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Cytat:
Co do szybkosci - to fakt, plus jest szybszy. Pytanie tylko, czy warto za te szybkosc placic kilkaset zlotych wiecej na samej nagrywarce. Bo widzisz... pomijajac dyskusje czy plus czy minus jest lepszy - jednym z wazniejszych jest czynnik ekonomiczny. Firmowa plytka plusa potrafi kosztowac 20zl, do tego 7zl za wypozyczenie filmu. Zakladajac, ze mam 100 plyt - musze doliczyc kolejne 3zl na kazdej jako roznice w cenach nagrywarki. Efekt? Taka plytka kosztuje ok. 30zl. Uwazam, ze jest to sporo - smialo mozna nabyc dzis oryginal za 30-40zl (patrz: allegro). Natomiast minus... Wypozyczenie z nagraniem to 12zl, do tego na tych 100 plytach oszczedzam 3zl/szt, bo nie kupilem Sony. Efekt: 9zl/szt. Calkiem przyjemna suma. Dodam tylko, ze nagrywacza kupilem na spolke z kolega, czesc CDkow sprzedalem i jak to zliczyc do kupy to okazuje sie, ze moja nagrywarka DVD taniej mnie wyszla niz CD. Jednakze TYLKO dlatego, ze to wlasnie minus. |
|
![]() |
![]() |
|
|