![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.10.2003
![]() |
Nieudane kolejkowanie POMOCY!!!
Posiadam płyte gł soltek sl-75drv5 1800+ athlon 512Mb Ram i Nagrywarke DVD Teak W50D posiadam system Win XP używam Nero i Alcohol 120%.
Problem mam nastepujacy: Po wczytaniu nero 5.5 nierozpoznawał TEAKa mimo że system i inne aplikacjie go widziały. Wczytałem Nero 6 napęd był widziany ale problem w tym że ani w Alcoholu a ni w nero nieudało mi sie nagrać ani jednej płyty gdyż w nero wychodzi komunikat " nieudane kolejkowani zapis nieudany" a w alcoholu nawet niedrgnie. Robiłem przerużne kombinacjie zmina paska IDE przestawiałem kolejnos zmieniałem biosy system plików na ntfs i nic. U innych chodzi a u mnie nie pożyczyłem sie LG 4020 i Git targa aż miło a moja ani 1x 2x 4x o tym ostatnim to moge zapomnieć nawet nie rusza. a na 1x 2x to pada na 50% 80% bez reguły. Please Pomocy!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Chce tylko dodać że nagrywam obrazy już przerobione wczesniej. a jak nagrywam dane to raz nagra a raz nie i napis NIEUDANE KOLEJKOWANIE ....
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2003
![]() |
Hi
Z tego co piszesz to na 98% masz uwalona nagrywarke. Podlacz ja moze u kogos znajomego i jesli bedzie to samo to reklamacja (jak masz gwarancje). Zreszta powinienes sam do tego dojsc bo wyeliminowales wiekszosc mozliwosci (tasma, ustawienia master/slave, no i kontroler IDE - podlaczajac inna nagrywarke). No chyba ze te 1% to to ze oprogramowanie akurat wywala sie przy tej nagrywarce (w sumie w co watpie) i kolejne 1% to niekompatybilnosc sprzetu (heh mialem cos taki problem bardzo dawno temu i nagrywarka x2 dzialala tylko z jednym modelem dysku WD ... z innymi palila plyty jak najeta ... nawet z wd o innej pojemnosci) |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
U kolegi chodzi, szczeście takie że kupiłem ja u kolegi i bez niczego wymienili mi na liteona LDW-411S i targa az milo.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
No niestety ja tez mialem problem z ta nagrywarka ale udalo mi sie po 1000-cu chyba probach wykminic skad to sie bralo.
Po prostu uzywajac teaca i winXP nie nalezy instalowac zadnych zbednych sterownikow do kanalow ide tylko zostawic standardowe - te ktore XP sobie ustawia zaraz po instalacji. W momencie gdy mialem zainstalowane jakiekolwiek sterowniki od producenta plyty glownej nagrywarka zwieszala system albo wywalala losowo plyty.
|
|