Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.02.2005, 21:01   #1
DiVersions
Bywalec

Data rejestracji: 04.01.2002
DiVersions w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Toshiba SD-R5372B i DVD-R 4x problem

Witam wszystkich,

Czy ktoś miał wcześniej problemy z nośnikami Esperanzy 4x -R (fioletowe od spodu) na tym napędzie? Firmware TU53 i wogóle mi nie widzi płytki po włożeniu, mieli, mieli i w końcu pali się zielona dioda non stop i klapa. Esperanzy 8x -R pali bez problemu... Kurde coś czuję że umoczyłem parę dyszek na płytkach
R.I.P. Teac CD-W524E 1.0E
DiVersions jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.02.2005, 22:23   #2
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez DiVersions
Witam wszystkich,

Czy ktoś miał wcześniej problemy z nośnikami Esperanzy 4x -R (fioletowe od spodu) na tym napędzie? Firmware TU53 i wogóle mi nie widzi płytki po włożeniu, mieli, mieli i w końcu pali się zielona dioda non stop i klapa. Esperanzy 8x -R pali bez problemu... Kurde coś czuję że umoczyłem parę dyszek na płytkach
Było już wiele razy,że Toshiba lubi tylko markowe płyty a nie wynalazki.
Kupuje się po 1 szt w celu sprawdzenia a nie od razu całe pudełko.
Moja 5272 też nie chce nagrywać na esperanzach x4 tyle tylko że kupiłem 1 płytkę do testu.Teraz kupuję tylko TDK-R oraz Verbatim -/+R bo na dłuższą metę wychodzi taniej bo płytki nie lądują w koszu.
peterka jest offline  
Stary 12.02.2005, 01:38   #3
picasso
Bywalec

Data rejestracji: 15.06.2003
picasso zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ludzie to się nie nauczą tylko dalej będą szajs kupować i się dziwić że coś nie gra. Przy okazji polecam temat (przyklejony) dotyczący nośników.
Oszczędzajcie ludzie dalej te parenaście groszy jak wam wisi fakt utraty danych po jakimś czasie. I dziwić się że na rynku są takie płyty jak Hawk czy inne wynalazki jak zawsze się znajdzie naiwny co to kupi....
picasso jest offline  
Stary 13.02.2005, 14:18   #4
boryskul
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.11.2004
boryskul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem ten sam problem. Nie mogłem nagrać żadnej płyty, która była "z dolnej półki" jedynie co jeszcze elegancko szło to benQ(cena nie jest taka straszna) no i oczywiście TDK.
Kiedy ukazał się nowy firmware, natychmiast update'owałem wypalare. I zostały mi jeszcze te kiczowate płytki (Mediastore 4x DVD-R) więc w ramach testu postanowilem wypalic cos na nich, bo i tak nigdy mi sie to bie udało to były spisane na straty... a jednak nowy firmware poprawił nagrywarke nagrały sie bez zadnego problemu i bardzo szybko ( 4x ).
Nowy firmware znajdziecie na www.cdrinfo.pl
Aczkolwiek mam za***... zonka po wgraniu firmaware !! nie wypaliłem żadnej płyty CD !!!! SICK musze zrobić chyba zrobić format i postawic winde na nowo i wtedy zobaczyć. Może to wina software
boryskul jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: