Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.04.2004, 19:35   #1
tryton
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.04.2004
tryton w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy kupowac nagrywarke DVD teraz i jaką ?

Witam wiem że głupie pytanie ale kiedys to ja odpowiadałem na takie pytania jak cdrinfo było na prv.pl teraz wypadłem całkiem z tematu chce sobie sprawic nagrywarke DVD zacząłem studiowac testy i opinie ale wymiękam wiec pytam wachowców co siedzą w temacie co jest teraz warte polecenia w rozsądnych pieniądzach czy sie wszatrzymac bo gdzies czytałem że cos nowego wchodzi ale cos nowego to zawsze wchodzi
więc jakia marka ? model warto kupić i komu zaufac Teaca 8x mam do dziś i działa

z góry dzięki za pomoc
jeśli żle zamieściłem posta przenieście gdzie trzeba
Pozdrawiam
tryton jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.04.2004, 19:51   #2
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
moja porada
jeżeli DVD nie jest ci niezbędne to olej ten format

PS teac był super ale teraz niestety opinia o nim nie jest najlepsza....

Ghost_mode jest offline  
Stary 27.04.2004, 21:51   #3
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Tak zakladajac nic nigdy nie kupisz... Poczekaj na peirwszego DL nagrywajacego na -R i +R i wtedy kuppuj, chocby nagrywal X1. Masz wszystkei standardy wtedy w kieszeni, a swiat i tak zapiperza, wiec po co jeszcze sie spieszyc ;-D?

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 28.04.2004, 01:13   #4
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@M@X.666
pierwszy DL to moze byc kompletny niewypal, a cena tez pewno bedzie wysoka, skoro bedzie jeden na rynku (pierwszy).
Ale motto swietne, o tym postepie rozwojowym swiata

Sadze, ze tak, jak tu napisano, "jeżeli DVD nie jest ci niezbędne to olej ten format". Jezeli potrzebujesz kup teraz, jezeli nie to czekaj na DL, ale nie sadze zeby kupowanie pierwszego palnika DL bylo koniecznie najlepszym zakupem.

3mtaSIE
pykson jest offline  
Stary 28.04.2004, 08:24   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mozna poczekac na DL zeby kupic zwykly - ich ceny wtedy powinny spasc na lep na szyje, a biosy do przerobki pojawia sie pewnie w przeciagu paru dni - pewnie litek, pomimo marnych osiagow powinien byc dobra inwestycja bo w nim zawsze zmiana biosu byla mozliwa i latwa
nimal jest offline  
Stary 29.04.2004, 16:26   #6
Voytek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
Voytek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja rowniez postanowilem poczekac do pokazania sie DL
Chcialbym kupic Litka, ale jak zobaczylem opis co potrafi
Toshiba DVD+/-RW SD-R5272 z zabezpieczeniami to mi rece opadly -
zawsze LiteOn dominowal w tych sprawach a tu taka kicha.
Z drugiej strony Toshiba nie nagrywa DVD-R9......tak zle i tak.

Ostatnio zmieniany przez Voytek : 29.04.2004 o godz. 16:28
Voytek jest offline  
Stary 29.04.2004, 19:54   #7
piotrek123
z innej planety

Data rejestracji: 13.10.2002
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Proponuje obadać tego LG sklep.age.pl, według testów dobrze zapisuje dvd i cd no i kosztuje 419zł. Sam się na niego czaje8).
Edit: Co do nagrywarek Dual Layer, to będą kosztować pewnie z 1000zł, a i tak nie wiadomo czy stacjonarne dvd będą odczytywać płytki DL.

Ostatnio zmieniany przez piotrek123 : 29.04.2004 o godz. 19:58
piotrek123 jest offline  
Stary 30.04.2004, 20:40   #8
JarasMSR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.11.2003
JarasMSR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
gdyby mi się nie spieszyło z DVD, to bym na twoim miejscu poczekał, aż wejdą DL i się ich sytuacja ustabilizuje (ceny i wspomniane ew. problemy pierwszych egzemplarzy). z drugiej jednak strony (chyba) sony zapowiedziało wypuszczenie w okresie dwóch miesięcy pierwszych już nagrywarek (chyba że źle doczytałem i chodzi o czytniki) Blue Ray, których to nawet jeszcze nie ma na rynku video, tak więc nadawałyby się na razie do backupu danych...

Twoje uprawnienia: