![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2004
![]() |
czy kupowac nagrywarke DVD teraz i jaką ?
Witam wiem że głupie pytanie ale kiedys to ja odpowiadałem na takie pytania jak cdrinfo było na prv.pl
![]() ![]() więc jakia marka ? model warto kupić i komu zaufac Teaca 8x mam do dziś i działa ![]() z góry dzięki za pomoc jeśli żle zamieściłem posta przenieście gdzie trzeba Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
moja porada
jeżeli DVD nie jest ci niezbędne to olej ten format PS teac był super ale teraz niestety opinia o nim nie jest najlepsza....
#3 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak zakladajac nic nigdy nie kupisz... Poczekaj na peirwszego DL nagrywajacego na -R i +R i wtedy kuppuj, chocby nagrywal X1. Masz wszystkei standardy wtedy w kieszeni, a swiat i tak zapiperza, wiec po co jeszcze sie spieszyc ;-D?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@M@X.666
pierwszy DL to moze byc kompletny niewypal, a cena tez pewno bedzie wysoka, skoro bedzie jeden na rynku (pierwszy). Ale motto swietne, o tym postepie rozwojowym swiata ![]() Sadze, ze tak, jak tu napisano, "jeżeli DVD nie jest ci niezbędne to olej ten format". Jezeli potrzebujesz kup teraz, jezeli nie to czekaj na DL, ale nie sadze zeby kupowanie pierwszego palnika DL bylo koniecznie najlepszym zakupem. ![]() ![]() 3mtaSIE |
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mozna poczekac na DL zeby kupic zwykly - ich ceny wtedy powinny spasc na lep na szyje, a biosy do przerobki pojawia sie pewnie w przeciagu paru dni - pewnie litek, pomimo marnych osiagow powinien byc dobra inwestycja bo w nim zawsze zmiana biosu byla mozliwa i latwa
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Ja rowniez postanowilem poczekac do pokazania sie DL
Chcialbym kupic Litka, ale jak zobaczylem opis co potrafi Toshiba DVD+/-RW SD-R5272 z zabezpieczeniami to mi rece opadly - zawsze LiteOn dominowal w tych sprawach a tu taka kicha. Z drugiej strony Toshiba nie nagrywa DVD-R9......tak zle i tak. Ostatnio zmieniany przez Voytek : 29.04.2004 o godz. 16:28 |
![]() |
![]() |
#7 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Proponuje obadać tego LG sklep.age.pl, według testów dobrze zapisuje dvd i cd no i kosztuje 419zł
![]() Edit: Co do nagrywarek Dual Layer, to będą kosztować pewnie z 1000zł, a i tak nie wiadomo czy stacjonarne dvd będą odczytywać płytki DL. Ostatnio zmieniany przez piotrek123 : 29.04.2004 o godz. 19:58 |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
gdyby mi się nie spieszyło z DVD, to bym na twoim miejscu poczekał, aż wejdą DL i się ich sytuacja ustabilizuje (ceny i wspomniane ew. problemy pierwszych egzemplarzy). z drugiej jednak strony (chyba) sony zapowiedziało wypuszczenie w okresie dwóch miesięcy pierwszych już nagrywarek (chyba że źle doczytałem i chodzi o czytniki) Blue Ray, których to nawet jeszcze nie ma na rynku video, tak więc nadawałyby się na razie do backupu danych...
|
![]() |
![]() |
|
|