![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Dobry program do nagrywania danych
Sprawiłem sobie Litka 451s i zamierzam na nim nagrywać głównie dane (divx i mp3). Jakie programy do tego celu można polecić?? Spróbowałem Nero 6.3.1.6 - na Kprobe wywala mi PI rzędu 900, a na tej samej płytce w RecordNow Max 4.50 - średnia koło 110 (bez rewelacji, ale to nośnik Optodisc - ten nagrany w Nero w ogóle kiepsko czytało, był jeden nieczytelny sektor, choć to pewnie wina płyty). Podobnie na płytkach dołączonych do napędu - nośnik Ricoh/Ritek, a PI znowu koło 900 po nagraniu w Nero, 50 w RecordNow (średnia). Nagrywałbym RecordNow, ale nagrywa mi tylko z prędkością 4x - a sprzęt mam nienajnowszy i nie chcę tracić płyt. A może ma ktoś radę, jak sobie z tym poradzić??
Ostatnio zmieniany przez ratat : 02.04.2004 o godz. 16:35 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
a amsz wlaczone DMA w systemie ? i czy masz najnowsze sterowniki ASPI bo nero to najlepszy chyba prog do nagrywania danych
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2004
![]() |
Aspi
Cytat:
O ile wiem KProbe przy instalacji instaluje także ASPI. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2004
![]() |
.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Pokombinowałem z tym ASPI - Nero nagrywa o niebo lepiej, ale na RecordNow dalej nieco lepsze wyniki: PI spadło - na DVD+RW Platinum średnia PI=17, max. 41, natomiast wariuje PO: średnia 6.5, szczytowo 27! Szkoda mi na razie zwykłych DVD, wiec męczę DVD+RW - może nośnik nienajlepszy, choć niby Ricoh
|
![]() |
![]() |
|
|