![]() |
Witam wszystkich! :welcom:
U mnie śmiga BS41 i nagrywarka spisuje się świetnie pod każdym względem!!! :spoko: Jak już pisałem wcześniej, może trafił mi się "uszkodzony" egzemplarz Litka? :D |
Czyli podsumowawszy, ktory BIOS mam wgrac aby moc korzystac z predkosci 4x przy plytacj DL?
|
Witam i czytam wypowiedzi.
Na początek podpowiem. LiteOn 1653S ma inne OPC niż 1633S. Proponuję poczytać uważnie nasze Forum i inne i dopiero eksperymentować. :taktak: Powodzenia. :) |
Cytat:
więc, żeby mieć dl 4x trzeba wgrać wyłacznie BS41 ... |
Cytat:
A próbował ktoś wgrywać biosik od DRU-710A ten nowy z szybszym odczytem - R i nagrywaniem DLx4? |
Witam ponownie!
Jeśli zależy Ci na DLx4 to spróbuj z BS41. W moim przypadku jest o.k. :spoko: Co do płyt "DL" to się nie wypowiem - puki co, cena mnie blokuje przed tym nośnikiem! :mruga: A reszta płyt +i- (nagrywam praktycznie x8) od ESPERANZ począwszy przez PLATINIUM, a skończywszy na TDK, VERBATIM - jakość nagrania jest dobra lub b.dobra! Zazwyczaj w Kprobe jest to na poziomie PI ok.2,1 i PIF 0,12. :spoko: Płytki te działają bez problemu na odtwarzaczach stacjonarnych. Nagrałem ich coś 60-70 sztuk! :> Coż jeszcze mogę dodać? Dla wszystkich... :piwo: :wesswiat: |
że co PI ok 2,1 i PIF 0,2 - pokaż skany to ci uwierze
|
chyba że Ci chodziło o wartości średnie a nie MAX, jeśli tak to sorki
|
A czy ktos wie jak sie sprawuje sama 1653 ? Promocja w Media sie juz skonczyla wiec bede musial kupic ja normalnie w sklepie badz na allegro a tam ceny 1633 a 1653 sa prawie identyczne, wiec moze po prostu kupic 1653. Co o tym sadzicie?
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:31. |