![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Czy można nagrać CD z DVD?
Witam wszystkich, mam dylemat i prosiłabym o poradę,
Mam nagrywarkę CDR-W a na nagrywarkę dvd narazie mnie nie stać ![]() Oczywiście kupiłabym napęd DVD - wtedy mniejszy koszt niż nagrywarka DVD tylko czy tak sie da? Może mi ktoś doradzić? wiem że z dvd na cdr musiałabym nagrać na kilka płytek więc tu jest kolejny problem: czy da się podzielić jakoś kopiowaną płytkę dvd na kilka płytek cdr? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
Da się. 8 ) Zrób obraz tej płyty za pomocą programu Alcohol 120%.
W opcjach zaznacz, na jak wielkie segmenty program ma dzielić tworzony obraz płyty. Ustaw sobie na 700 MB i potem te segmenty ponagrywaj na CD-RW. Do zestawu dorzuć Daemon Tools (_www.daemon-tools.cc), co by potem za ich pomocą zamontować taki obraz do wirtualnego napędu. Bądź skorzystaj z wirtualnego napędu z Alcohola 120%. Ostatnio zmieniany przez alt-f4 : 30.12.2004 o godz. 02:32 |
![]() |
![]() |
#3 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
jezeli chcesz dzielic plyte dvd na kilka cd to mozna to zrobic, ale zalezy co jest na tym dvd
jak film to trzeba bedzie go pociac na kawalki, chyba nie bedzie to b. proste i szybkie zadanie jezeli program/gra/zdjecia/mp3/inne_dane to oczywiscie bezproblemowo, tez mozna podzielic, ale moga byc problemy przy instalacji tak skopiowanej gry/programu (zonglerka plytkami CD albo koniecznosc zgrania wszystkich plyt w jedna lokalizacje) jezeli chcesz kupic czytnik DVD to koszt minimum 100 zl, dobra nagrywarka DVD to wydatek w okolicach juz 280 zl, przemysl to czy nie warto dozbierac te 180 zl, ja bym sie nie zastanawial
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
ok, dzięki za informacje i porady, no ale dla mnie 180 zł nie chodzi po drodze
![]() |
![]() |
![]() |
|
|